Otkriven Hondin naked malenog obujma

Autor: R.K.

Otkriven Hondin naked malenog obujma

Proljetos je bilo jasno kako će i Honda uskoro na tržište izbaciti naked malenog obujma. To su nam dale do znanja skice iz patenta kojim je brand iz Tokija zaštitio izgled novog dvokotača. Nova Honda CB300F nije ništa drugo do li ogoljena inačica sportaša CBR300R kojeg su Japanci otkrili prošle jeseni s promijenjenim položajem sjedenja i manjom cijenom…

Hondin novi naked CB300F koristi tehnologiju već viđenu na sportašu CBR300R. S tog motocikla uklonjene su oplate, a CB300F dobio je i drugačiji upravljač i udobniji položaj pri sjedenju. Za pokretanje je zaduženi isti onaj jednocilindarski motor obujma 286 ccm za koji pretpostavljamo da i dalje raspolaže s 32 KS. Ovjes je također isti pa su tu ponovno prednja vilica promjera 37 mm i podesivi stražnji amortizer. Za kočenje su zaduženi disk promjera 296 mm i kliješta s dva klipića sprijeda te disk promjera 220 mm s kliještima s jednim klipićem straga.

Ovaj 157 kg težak naked dolazi sa spremnikom goriva zapremine 13 litara. Za sada će biti dostupan samo u crvenoj boji, a cijena bi mu se trebala kretati oko 35.000 kuna.

izvor: auto moto portal

Više iz kategorije