Otkrivanje spomenika i blagoslov zastave udruge „Put“

Autor: Jelenko Topić

blankRUŠEVO – Svečano otkrivanje spomenika na ruševačkom groblju izgrađenog u spomen na žrtve župe Ruševo i Đakovštine od 1941. do 1945. godine, te poginule branitelje u Domovinskom ratu iz župe Ruševo  održat će se u subotu  19. kolovoza. Nositelj svečanosti je novoosnovana udruga „Put“, te općina Čaglin, a uz potporu grada Đakova.

Svečana misa u ruševačkoj crkvi  služit će se u 11 sati, nakon čega će kod novopodignutog spomenika biti prigodni program uključujući izvođenje državne  himne i minutu šutnje. Slijedi obraćanje gostiju među kojima se očekuju predstavnici ministarstva branitelja, Požeško-slavonske županije, grada Đakova, općine Čaglin i drugi, nakon čega se svečano otkriva spomenik.

Potom će izaslanstva položiti vijence i  zapaliti svijeće, te će biti blagoslov samog spomenika.  Tijekom mise ruševački župnik Milan Klobučar blagoslovit će zastavu Udruge „Put“ nedavno osnovane u Ruševu, a program otkrivanja spomenika obogatit će KUD Svilenka iz Buka i Trenkovi panduri iz Požege.

/Foto: Ilustracija, arhiva, pozega.eu/

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića