Osvrt predsjednika požeško-slavonskog HDZ-a, prof.dr.sc. Željka Glavića na izbore za EU parlament: “HDZ je ovu kampanju vodio afirmativno i bez obećanja koja ne može ispuniti, proeuropski, ozbiljno i odgovorno”

Autor: DK

Predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a, prof.dr.sc. Željko Glavić dao je svoj osvrt na protekle izbore za EU parlament ističući zadovoljstvo izbornim rezultatima.

Zadovoljan sam izbornim rezultatima. Hrvatska demokratska zajednica Požeško slavonske županije s izbornim rezultatom 36,07 posto treća je na nacionalnoj razini. Prva sljedeća stranka ima dvostruko manji postotak. Stoga, zahvaljujem svima koji su izašli na izbore, posebno našim članovima, simpatizerima i drugima koji su glasom izabrali listu HDZ-a. Europske teme sve više su predmet interesa naših građana a svijest da smo dio europske obitelji jača iz godine u godinu, prije svega zahvaljujući proeuropskoj politici Hrvatske vlade. To je rezultiralo većim interesom političkih stranaka ali i birača za ove izbore, sto potvrđuje izlaznost od 33,05 posto u našoj županiji. Ipak, moram dodati da HDZ može i bolje. Situacije koje su nas iznenadile, propuste i greške koje smo napravili raspravit ćemo na stranačkim tijelima – rekao nam je u svom osvrtu prof. Glavić dodajući i kako će analize pokazati što je to nedostajalo da rezultat bude još bolji.

Osvrčući se na rezultate izbora na nacionalnoj razini, prof. Glavić ističe kako je HDZ osvojio četiri mjesta u EU parlamentu, a da je malo nedostajalo za peto.

Hrvatska demokratska zajednica osvojila je četiri mjesta u EU parlamentu, malo je nedostajalo za peto. Dakle, HDZ je relativni pobjednik ovih izbora. Posebno sam zadovoljan što je HDZ na izbore izašao sam, svi kandidati na listi članovi su HDZ-a. Osim toga, HDZ je ovu kampanju vodio afirmativno, bez obećanja koja ne može ispuniti, proeuropski, ozbiljno i odgovorno, jasno pokazujući gdje u zajednici europskih država vidi Hrvatsku i kojom politikom to namjerava postići, Konačno, rezultati izbora na nacionalnoj razini pokazuju da većina hrvatskih građana koji su izašli na izbore Hrvatsku vidi upravo tu gdje i Hrvatska demokratska zajednica i njezin predsjednik– naglasio je predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a, prof.dr.sc. Željko Glavić

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »
Postavke kolačića