Osvrt predsjednice požeškog SDP-a na (ne)zakonitosti pri izgradnji dvorane uz Cesarićevu školu

POŽEGA – Predsjednica požeške Gradske organizacije SDP-a, Tamara Puač,  na današnjoj konferenciji za novinare osvrnula se na radove koji se izvode na dvorani Cesarićeve škole koji su počeli sredinom siječnja.

-I tako, smoren  takvim brigama, izgleda kako je promakla gradonačelniku jedna vrlo bitna stvar. Dok je slagao sistematizacije i proračune, promaknulo mu je da su počeli radovi na dvorani Cesarićeve škole. Dobro, možda mu nije promaknulo. Možda je jednostavno obmanut – u svom stilu istakla je Puač naglašavajući kako nema gradonačelnika da se naslika na gradilištu i pohvali građanima što je napokon počeo s radovima na dvorani Cesarićeve škole.

-Nema gradonačelnika da se pohvali privučenim sredstvima iz europskih fondova i da će za dvije godine djeca napokon imati dvoranu kakvu zaslužuju. Došlo i prošlo gradsko vijeće, tiho i bez dvorane. Nema hvalospjeva o početku radova, promaknulo mu. Promaknulo i vijećnicima iz redova HDZ-a podsjetiti gradonačelnika da se počelo s radovima na dvorani – nastavlja Tamara Puač i pretpostavlja kako možda gradonačelnik niti nije upoznat sa situacijom iz prosinca prošle godine kada su navodno fakture o izvršenim radovima i ovjerenim situacijama otišle u Ministarstvo regionalnog razvoja koje je te fakture uredno i platilo u milijunskom iznosu bez provjere stvarnog stanja na terenu.

-Zaboravili mu i izvođači i nadzor na projektu reći da su već do sredine prosinca ispunjavali dnevnike građenja, pisali situacije za izvršene radove koje je nadzor ovjeravao i da su i ispostavljeni i prvi računi. Još u prosincu prošle godine, dok ni gradonačelnik ni građani nisu primijetili da se nešto uopće radi. Copperfieldski. Ali isti ti, izvođači, nadzor, su možda osim gradonačelnika obmanuli i Ministarstvo regionalnog razvoja kojem su dostavili ovjerene fakture i situacije za radove u 2017., a Ministarstvo te iste radove platilo u milijunskom iznosu bez provjere stvarnog stanja na terenu – dodaje Puač.

Ona se zapitala može li to isto Ministarstvo aktivirati bjanko mjenicu i naplatiti se iz gradskog proračuna ili će samo “odlučiti” da Požegu vodi neozbiljan gradonačelnik i neodgovorna gradska vlast i dati negativan odgovor za daljnju provedbu projekta.

-I možda će to biti još jedna u nizu kapitalnih investicija koju ćemo morati platiti sami. Gradska organizacija SDP-a neće tražiti odgovore u gradu Požegi jer su svjesni manjkavosti kada je u pitanju gradnja i građenje – nastavlja Tamara Puač prisjećajući se ne tako davne gradnje dvaju parkirališta bez građevinske dozvole čije se uklanjanje odgodilo pokretanjem upravnog spora i još se čeka epilog.

-Iz tih razloga odlučili smo tražiti od nadležnih institucija odgovore – zaključuje Puač s vjerom da će svoj posao odraditi u skladu sa zakonom.

                                                                                        

0 Comment