Ostvaren prvi korak prema izgradnji nogostupa kroz Frkljevce i Kadanovce – raspisan natječaj za izvođača radova: “Uzela sam taj projekt kao jedan od prioriteta cestogradnje na području Pleternice”

Autor: D.K.

Moramo biti svjesni da Hrvatske ceste imaju velik broj kilometara ceste u svom vlasništvu i da nije jednostavno biti na popisu investicija jer je raditi potrebno svugdje, ističe Jozić.

Kako je i najavljivano tokom proteklih godina, a zbog velike potrebe mještana Frkljevaca i Kadanovaca u narednom periodu se nastavlja rekonstrukcija državne ceste D525 od Sajmišta do izlaza iz Kadanovaca.

Investicija je to vrijedna 23 milijuna kuna bez PDV-a te se radi o potpunoj rekonstrukciji ceste, izgradnji nogostupa i kolnih ulaza.

– Kao i obično tako veliki projekti koji se financiraju putem Hrvatskih cesta, jer se radi o državnoj cesti uvijek zahtijevaju poseban pristup i veliko opravdanje. Moramo biti svjesni da Hrvatske ceste imaju velik broj kilometara ceste u svom vlasništvu i da nije jednostavno biti na popisu investicija jer je raditi potrebno svugdje. Svjesna sam problema zbog nedostatka nogostupa u Frkljevcima i Kadanovcima i uzela sam taj projekt kao jedan od prioriteta cestogradnje na području Pleternice – ističe Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Dodamo li tome i izgradnju sustava odvodnje u ta dva naselja koja uskoro kreće govorimo o povijesnim investicijama.

– Najveće zadovoljstvo je vidjeti projekt u fazi realizacije, i naravno da smo sretniji i zadovoljniji što je taj projekt veći i korisniji za zajednicu. Ova dva projekta koja dolaze u Frkljevce i Kadanovce su ništa drugo nego povijesni i mogu samo iskoristiti priliku i zahvaliti ljudima na strpljenju. Svjesna činjenice da je dugo trajalo, jako puno nam je značila da suradnja sa MO kroz koju su oni pokazali razumijevanje veličine projektnih zadataka – rekla je Jozić.

Navodi dalje kako niti Bilice nisu zaboravljene te se aktivno radi na rješavanju nogostupa i na tom dijelu državne ceste D525.

– I taj dio ceste je u vlasništvu Hrvatskih cesta, tamo smo imali prioritet sanacije opasnog dijela ceste. Vjerujem kako ćemo i nogostup u Bilicama kao i brojne druge projekte uspješno riješiti u suradnji sa Hrvatskim cestama – zaključila je Jozić.

Izvor: pleternica.hr

Više iz kategorije

 
blank

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek