OŠTRO PROTIV SLABOSTI: Otkloniti „centre“ mesa divljači iz krivolova, a obratiti pozornost na prelaske lovaca iz jedne udruge u drugu

Autor: Jelenko Topić

Msgr. Josip Devčić primio Zlatnu plaketu Hrvatskog lovačkog saveza

POŽEGA –  Iako je Lovački savez Požeško-slavonske županije imao redovnu godišnju skupštinu ona je protekla u svečanom ozračju jer je mons. Josipu Devčiću, vikaru Požeške biskupije u miru predsjednik ovog saveza Zdravko Vujnović uručio Zlatnu plaketu HLS u znak doprinosa lovstvu i  suradnji posebice kod obilježavanja sv. Huberta, donacija Biskupijskom  caritasu i prihvatu hodočasnika ka svetištu u Voćinu. U radnom dijelu prihvaćena su izvješća o radu ovog saveza koji je u 2016. godini naš Savez brojao je u prosjeku 1280 lovaca.

-U prošloj godini  u dva navrata  27. lipnja i 1 srpnja došlo do poplave lovačkog strelišta u Bzenici i tom prilikom učinjena je velika materijalna šteta na opremi i postrojenjima za izbacivanje glinenih golubova, a popravak oštećene opreme iznosio je 126 tisuća od čega je dio troška pokriven policom osiguranja opreme na strelištu, te donacijama HLS-a i Požeško-slavonske županije – istakao je u izvješću predsjednik Vujnović i dodao da su uz sanaciju štete prošireni nasipi na strelištu za puške sa užljebljenim cijevima na 100 m, te postavili dva kontejnera  za potrebe skladišta.

Strelište je bilo u punoj funkciji, te su tu  organizirani prvenstvo županije, Slavonije i Baranje, te 21. državno prvenstvo HLS-a, a predsjednik je zatražio šire uključivanje lovaca na održavanju tog strelišta koje je u potpunosti legalizirano.

-Očekujem da predavači i ispitivači za ispite, zatim ocjenjivači trofeja i vodeći strijelci naših udruga barem jednom godišnje sudjeluju na radnim akcijama u Bzenici- istakao je Vujnović.

Nadalje je upozorio da će se u ovoj godini obratiti pozornost i otklanjati pojave tzv. „centara“ mesa divljači gdje se nelegalno prodaje meso divljači odstriljene u krivolovu. Ponukan nemilim događajem u jednom društvu gdje su novopridošli lovci sudjelovali u krivolovu zatražio je od lovačkih udruga da kod prelaska lovaca iz jedne udruge u drugu obrate pozornost i zatraže ispisnicu iz koje se vidljivi eventualni prijestupi i prekršaji oni koji mijenjaju sredinu.   

Sa Turističkom zajednicom Požeško-slavonske županije pripremljena je izrada promidžbene karte lovišta naše županije (ucrtane granice lovišta, lovački domovi i kuće, nadstrešnice, te obavljena fotografiranja). Završen je projekt „Sigurnost u lovu“ u suradnji s MUP-om PU Požeško-slavonska, izdane su 262 iskaznice za strane lovce, lovačke udruge donirale su Caritasu i Crvenom križu (meso divljači), a tradicionalno su ugošćeni hodočasnici za Voćin.

-Posebno bih za izvršenje povjerenih poslova zahvalio predsjednicima povjerenstava za izobrazba kadrova Božidar Terzić, održavanje zgrade saveza i strelišta Branko Bertelović, ocjenjivanje trofeja Denis Milošević, lovna kinologija Damir Grujić, lovno streljaštvo, Dario Gotštajn, te za unapređenje lovstva Hrvoje Korov, kao i svim lovcima na pomoći u izgradnji i održavanju lovačkog strelišta Bzenica-kazao je na kraju Vujnović.

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek