Ostavku podnio i direktor požeškog Komunalca Tomislav Didović – kolateralna žrtva bivših čelnika grada Požege Darka Puljašića i Marija Pilona

Autor: D.K.

Informacije koje smo dobili i službeno nam je potvrdio direktor požeškog Komunalca Tomislav Didović te nas izvijestio da je podnio ostavku na direktorsku funkciju.

Podsjetimo, Tomislav Didović imenovan je za direktora požeškog Komunalca nakon smjene Josipa Viteza uoči Božića 23.prosinca prošle godine. Nadzorni odbor tvrtke pod predsjedanjem predsjednika Mislava Bojića „preko koljena“ je s nazočnim članovima odradio smjenu Josipa Viteza na kojoj su sjednici bili tadašnji gradonačelnik Požege Darko Puljašić i njegov zamjenik Mario Pilon koji je ujedno bio i predsjednik Skupštine te tvrtke. Sada bi trebali isti članovi Nadzornog odbora prihvatiti ostavku još uvijek aktualnog direktora Tomislava Didovića i imenovati novu stručnu i kompetentnu osobu na čelno mjesto te tvrtke.

Komunalac provodi desetak različitih djelatnosti, trenutno su aktualna i dva višemilijunska EU projekta koje je Didović, kao višegodišnji djelatnik tvrtke i uz pomoć svojih suradnika unutar Komunalca, uspješno nastavio provoditi. Za očekivati je da će se prilikom izbora novog čelnog čovjeka voditi upravo time da se projekti uspješno nastave. Nije tajna da bi djelatnici Komunalca na čelnoj poziciji voljeli ponovno vidjeti prvog direktora tvrtke Antu Bekića koji je tvrtku itekako uspješno vodio od prvog dana.

-Nastavno na Vaš upit, ovim Vas putem obavještavamo da je Tomislav Didović, dipl.oec., iz osobnih razloga podnio ostavku na funkciju direktora tvrtke Komunalac Požega d.o.o. Ostavka stupa na snagu 30. lipnja 2021. godine. Tomislav Didović i nadalje ostaje djelatnik tvrtke Komunalac Požega d.o.o. – odgovor je koji smo dobili iz tvrtke Komunalac Požega d.o.o.

Da se tvrtku Komunalac Požega d.o.o. vežu razno razna malverzacije i nezakonite radnje u koji se slučaj uključio i USKOK koje je 22.siječnja 2021. godine na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem. Radi se od bivšem gradonačelniku Požege Darku Puljašiću i njegovom bivšem zamjeniku Mariu Pilonu koji je ujedno bio i predsjednik Skupštine požeškog Komunalca.

O tome da je istraga zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem još u tijeku dobili smo iz USKOK-a u utorak, 15.lipnja 2021. godine odgovor na u kojem se navodi:

-Povodom Vašeg upita obavještavamo Vas da je u predmetnom slučaju istraga u tijeku. Istraga će biti dovršena u zakonskim rokovima, a javnost će o donesenoj državnoodvjetničkoj odluci nakon provedene istrage pravovremeno biti obaviještena – stoji u odgovoru na naš upit kojeg potpisuje Nataša Đurović, zamjenica ravnateljice USKOK-a

Više iz kategorije