Ostalo isto čelništvo, te dodijeljena priznanja i zahvalnica uz jubilej /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

JAKŠIĆ – Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Slavonija“ iz Jakšića izbornom skupštinom koja je imala i svečani dio proslavilo je dva desetljeća uspješnog rada. Uz osnivače „Slavonije“ i predstavnike drugih udruga i prijateljskih KUD-ova nazočili su načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević i njegov zamjenik Mile Barišić, te predsjednik Općinskog vijeća Jakšića  Boško Obradović.

-Imamo dosta djece i mladih uključenih u naš rad, a društvo ima odraslu i dječju folklornu, te tamburašku sekciju- kazao je u izvještaju o radu u prošloj godini predsjednik Dario Pažin dodajući da imaju oko 70 članova, ostvarili su više od 30 nastupa širom naše zemlje, te gostovali u Francuskoj i Hercegovini. Organizirali su šestu dječju i 15. smotru odraslih folkloraša „Pjesmom u jesen“, te po prvi puta „Fišijadu“ suradnji sa ribičima Jakšića. Potporu su im dali općina Jakšić, Požeško-slavonska županija, tvrtka „Plamen“ i sami članovi, a novim programom rada predviđen je nastavak ovakvih aktivnosti, formiranje tamburaškog orkestra, te daljnje uređenje doma i etno-sobe.

Izabran je novi Upravni odbor od 13 članova, predsjednik je ponovo Dario Pažin, zamjenik Drago Čevapović, te tajnica  Ana Mautner.

-Za ovih 20 godina mnogo ste napravili pa vam čestitam, a dostojno ste nas predstavljali na „Danima hrvatske kulture“ u Francuskoj- istakao je općinski načelnik Ivica Kovačević, a pozdravne riječi još su uputili jedan od osnivača HKUD „Slavonija“ Marijan Gašparić, zatim ravnatelj OŠ „Mladost“ Boško Obradović, te predstavnik RTV Subotica Predrag Marović ponudivši suradnju sa hrvatskim KUD-ovima iz Vojvodine.

Zahvalnice za 20 godina djelovanja primili su Drago i Ivanka Čevapović, Antun Kovačić, Slavko Benić, Vladimir Čiček, Zvonko i Ružica Maznik, a za 10 godina Marta Kovačić, Ana Čevapović, Sara Košavić, Marko Čonka i Leo Pažin, dok je zahvalnicu za suradnju dobila Ivana Škrabal.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije