OSNOVNA ŠKOLA J. KEMPFA ORGANIZIRALA IZLOŽBENO-PRODAJNI SAJAM: „Prilika za sve“ s proizvodima učenika s teškoćama u razvoju /FOTOGALERIJA/

POŽEGA – Po treći puta za redom učenici i učitelji požeške Osnovne škole Julija Kempfa organizirali su izložbeno-prodajni sajam „Prilika za sve“ u Sportskoj dvorani Sokol. Izloženi su i ponuđeni na prodaju radovi nastali na radionicama učenika s teškoćama u razvoju koji pohađaju posebne odjele i odgojno-obrazovne skupine. Svi oni aktivni su i u školskoj zadruzi.

 – Ovdje ćemo prikazati svoje rezultate učenika koji rade u radionicama posebnih odgojnih skupina, kojih naša škola ima deset, a pohađaju ih učenici od 7 pa do 21. godine. Oni u zadruzi Prilika za sve izrađuju te predmete, koji će se prodavati po simboličnoj cijeni, a sva prikupljena sredstva koristit će se za dalji rad zadruge. Izrađivali su različite predmete, od ukrasa za bor, okvira za slike, ljigavce, magnete, razni nakit, a prodaju se i džemovi koji su nastali na kuharskim radionicama u sklopu školskog projekta – istakla je ravnateljica Kornelija Sabljak.

Sve učenike, njihove roditelje i učitelje pozdravio je i požeški dogradonačelnik Ferdinad Troha uz pohvale za sve učinjeno na radionicama i sa učenicima s poteškoćama u razvoju. Grad Požega daje i dodatnu potporu ovakvom radu. Svi učenici s poteškoćama su sa svojim učiteljima pripremili i prigodnu priredbu. Na štandovima su se mogli kupiti brojni uradci i ukrasi, ali i palačinke sa školskim džemom.

/Foto: D. Mirković/

 

 

0 Comment