Osnovci se okupili 40 godina nakon upisa u prvi razred veličke škole /FOTO/

VELIKA – Bilo je dirljivo i zanimljivo, te na trenutke nostalgično, ali i veselo proteklih dana u Velikoj. U zgradi Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ okupili su se učenici koji su se prije točno 40 godina upisali u prvi razred!

Riječ je o generaciji školske godine 1976./77., a nakon okupljanja njihova ondašnja učiteljica Ljubica Horvat ih je iz imenika prozvala prisjetivši se pritom prvih školskih dana ove generacije veličkih osnovaca. Saznali smo da su bili dobra generacija počevši od rezultata u učenju i nastavi, pa do ponašanja. Stoga su mnogi uspjeli u svome životu.

Ovom  prigodom od 36 učenika toga razreda okupilo ih se 26, a došli su i mnogi koji danas ne žive u veličkom kraju. Bilo je mnogo razgovora o vremenima koja su prošla i dakako o tomu kako sada žive nekadašnje školske kolege, pa i o njihovim obiteljima, radnim karijerama, potomcima i unucima.

Njihovo druženje u restoranu „Čiča Mata“ potrajalo je do ranih jutarnjih sati u veselom raspoloženju, a najavili su ovakvo okupljanje ponovo za koju godinu.

0 Comment