Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

OSNIVAČKA SKUPŠTINA DOMOVINSKOG POKRETA GRADSKOG OGRANKA PLETERNICA: Marko Vidakušić predsjednik, Ante Grubišić dopredsjednik, Mijo Baketarić tajnik

PRIJE 11 MJESECI
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | OSNIVAČKA SKUPŠTINA DOMOVINSKOG POKRETA GRADSKOG OGRANKA PLETERNICA: Marko Vidakušić predsjednik, Ante Grubišić dopredsjednik, Mijo Baketarić tajnik Požega.eu | OSNIVAČKA SKUPŠTINA DOMOVINSKOG POKRETA GRADSKOG OGRANKA PLETERNICA: Marko Vidakušić predsjednik, Ante Grubišić dopredsjednik, Mijo Baketarić tajnik

PRIJE 11 MJESECI
TEKST: D.M.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Restoran Klas u Pleternici bio je mjesto okupljanja članova Domovinskog pokreta pleterničkog kraja i održavanja osnivačke skupštine gradskog ogranka za ovaj grad. Naime, odlukom središnjice u Zagrebu početkom ožujka prošle godine raspuštena je požeška  Podružnica i ogranci Domovinskog pokreta Požeško-slavonske županije. Tada je Marko Vidakušić imenovan za povjerenika pleterničkog gradskog ogranak koju je dužnost obavljao do ove izborne skupštine.

Na skupštini su izabrani Marko Vidakušić iz Pleternice za predsjednika ogranka, Ante Grubišić za dopredsjednika, Mijo Baketarić za tajnika i Ivan Nikolić za rizničara. Izabrano je još pet članova Predsjedništva gradskog ogranka: Krešimir Kapel, Ivica Jakovljević, Ilija Vuk, Branko Vukoja i Ivan Kuprešak.

Gosti skupštine su bili Josip Dabro, pomoćnik glavnog tajnika iz središnjice u Zagrebu, Goran Ribičić, predsjednik županijske organizacije Požeško-slavonske županije, pleternički simpatizeri stranke, te predstavnici Domovinskog pokreta iz susjednih ogranaka.Novoizabrani predsjednik Vidakušić zahvalio je na izboru te obećao pokretanje aktivnosti na okupljanju Pleterničana do predstojećih izbora a založio se za zapošljavanje mladih i stvaranje uvjeta za otvaranje obrta.Predsjednik Ribičić je čestitao Pleterničanima na organiziranju te izrazio zadovoljstvo osnivanjem u gradovima i općinama u Požeško-slavonskoj županiji ogranaka nakon raspuštanja početkom prošle godine.Obraćajući se skupu, Dabro ovu priliku nije moga propustiti a da se ne osvrne na stanje u Hrvatskoj. Istakao je niz podataka o društvenom, političkom i ekonomskom stanju koji su rezultirali katastrofalnim demografskim slomom, korupcijom i drugim negativnostima. U ovakvom  stanju društva Dabro vidi priliku da se  Domovinski pokret nametne u budućem društvenom i političkom životu Hrvatske te što spremnije dočekaju izbore 2024. godine. Također je pozvao Pleterničane na prosvjedni skup u lipnja ove godine u Slavonskom Brodu koji organizira stranka.

Upriličen je i domjenak za članove skupštine i goste.

Tekst i foto: D. MirkovićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.