Osim Požežana vinograd brali Riječani i Zagrebčani /FOTO GALERIJA/

Autor: D.K.

SEOCI /POŽEGA – Neki će možda misliti da pretjerujemo s objavama raznih berbi ali i radova u poljima na što odmah želimo dati odgovor da su te “ležerne” teme veoma čitane i da naše čitatelje u velikoj većini slučajeva više zanimaju takve priče nego one o politici koje pomalo svima izlazi na vrh glave.

Naši nas čitatelji zovu, a mi se odazovemo i onda kada nam možda određeni termin ne odgovara zbog drugih praćenja događanja koja su prije najavljena.

Iz tog smo razloga posjetili berbu vinograda kod Slavka Pamuklića u Požeškoj gori jer taj događaj s nestrpljenjem očekuju prijatelji te obitelji koji se odazovu i dođu i iz udaljenijih mjesta i gradova, Zagreba i Rijeke.

U berbu dolaze cijele obitelji za koje je berba ugodan izlet. Berača je toliko da posao obave u kratkom roku, a potom se nastavi druženje uz pečenicu, dobru Graševinu i pjesmu. Proteklog je vikenda vrijeme bilo naklonjeno beračima, toplo bez kiše, pravi ugođaj za boravak na padinama Požeške gore.

Obitelj Pamuklić ima vinograd u Secima nedaleko Požege. Pozicija je južna tako da su čokoti osunčani cijeli dan pa je tako na dijelovima vinograda zabilježen slador od čak 24 eksla. Većinom je zasađena Graševina, te nešto crnih sorti. Podrum je u sastavu obiteljske kuće u Požegi tako da je vinska kapljica uvijek na dohvat ruke svima onima koji dođu slučajno ili ne po nekom poslu kod obitelji Pamuklić.

Kvalieta grožđa ove godine je izuzetno dobra, a kako nije bilo izmrzavanja loze ovoga proljeća to su i prinosi dobri. Tako će se u podrumu Pamukićevih ove i iduće godine piti izuzetna dobra Graševina. Uzdravlje!

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot