Osamnaest planinara požeškog Sokolovca bilo na Velebitu /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Svaki planinarski izlet je jedna nova avantura pa tako i pohod na Velebit na koji se odvažilo čak 18 članova Hrvatskog planinarskog društva iz Požege.

Kroz tri dana su uživali u ljepotama Velebita s ciljem da se popnu na Svetğo brdo,drugi po visini vrh Velebita na 1.752 metara nadmorske visine. Organizator izleta bio je iskusni vodič Ratimir Čajka koji je u više navrata isticao težinu i zahtjevnost pohoda kako bi svi imali dovoljno vremena poraditi na svojoj kondiciji i bez problema odraditi ovu planinarsku avanturu.

Pripremni izlet za uspon na Sveto brdo bio je uspon na vrh Javorovic na 912 metara koji su svi uspješno osvojili. Iako vremenska prognoza za odlazak na Velebit nije bila obećavajuća svi su jednoglasno donijeli odluku da su u potpunosti spremni za odlazak na Velebit i da nema odustajanja od izleta.

Već samim ulaskom u autobus odličnu atmosferu upotpunio je dežurni zabavljač društva Vjekoslav Milevoj svirajući na gitari.
Planinarska ekipa u Nacionlnom parku Paklenica je došla u kasnim večernjim satima praćena kišom koja je padala cijelim putem. Smjestili su se u domu Paklenica koji je bio mjesto druženja, smijeha i zabave ta tri dana.

Prvoga dana u rano jutro planinarsko društvo kreće ka svome cilju Svetom brdu gdje ih čeka gotovo 1.300 metara uspona. Gusti tamni oblaci koji su se nadvili nad Sveto brdo djelovali su prilično obeshrabrujuće te vodič Ratimir Čajka donosi odluku da se odustaje od uspona zbog loših vremenskih uvjeta.
Povratkom društvo se popelo na Vlaški grad s kojeg se pruža prekrasan pogled. Nakon povratka smijeh,zabava i odlična atmosfera uz prekrasne zvukove gitare traje do kasno u noć.

Drugog dana je bio predviđen izlet na Kudin most, a ljepota prirode planinare je ostavila bez daha te su opušteni uživali u prekrasnim vidicima. Vodič ovog izleta bio je Dragan Davidović koji je i ovaj put svoj posao odradio vrlo profesionalno.

Iako se planinarska ekipa nije popela na sami vrh dojam s izleta i osjećaji bili su potpuni i ispunjeni.Planinari su se puni pozitivne energije vratili u Požegu sa željom da ponovno zaplove u još jednu novu planinarsku avanturu.


Tekst: Silvija Čajka

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88