Osam vinara iz Zlatne doline izlažu vina na festivalu WineOs u Osijeku

Autor: DK

Šesto izdanje Festivala vina, delicija i ugodnog življenja WineOS održava su se 10. i 11. siječnja 2020. godine u dvorani Gradski vrt u Osijeku. Organizatori su dali naglasak na spajanje proizvođača i distributera.  WineOS  ima ukupno 1.900 četvornih metara dvorane Gradski vrt gdje se na 90 izlagačkih mjesta predstavlja više od 110 proizvođača vina, delicija, slastica i piva.

Požeški, kutjevački i kaptolački kraj su dobro zastupljeni na toj manifestaciji, naravno sa odabranom vinskom ponudom. Tako izlažu Vinarija Kutjevo, zatim vinari Adžić, Krauthaker, Mihalj, Perak i Sontaki iz Kutjeva, te Vinarija Kaptol i vinar Bartolović iz Požege.

– Vinski turizam može generirati veliki broj dolazaka turista, što svjedoče i primjeri mnogih regija u svijetu gdje je vinski turizam bio pokretač razvoja turizma, a znamo da su enologija i gastronomija treći razlog dolaska stranih turista u Hrvatsku, i to izvan sezone – rekla je Tatjana Roth, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije.

Budući da je novi format WineOS-a različit od dosadašnjih, u organizaciju se kao jedan od pokrovitelja uključila i tvrtka Osječki sajam.

Dvanaest edukativnih radionica, koje organizira i vodi poznati vinski pisac i bloger Željko Garmaz, popunjene su gotovo do posljednjeg mjesta, a velik je broj zainteresiranih i za dvije pivske radionice koje će voditi predstavnici udruge Panonski pivarski sindikat.

Jedan od značajnih noviteta ovogodišnjeg festivala je kulinarski show koji će se oba dana odvijati na glavnoj pozornici u dvorani. Voditelj tog programa Tomica Đukić, inače glavni chef Hotela Osijek i hrvatske nogometne reprezentacije, najavio je kako će četiri vrhunska kuhara tijekom dva dana pripremati razne specijalitete uz poseban naglasak na domaćim namirnicama.

Komentiraj: