Osam vatrogasaca primilo spomenice za 60 godina rada, te dva za pet desetljeća /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

GODIŠNJA SKUPŠTINA DOBROVOLJNOG VATROGASNOG DRUŠTVA LUKAČ

          LUKAČ – Niz spomenica za dugogodišnji rad primili su u članovi  Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lukač na 67. godišnjoj skupštini. Josip Mesić, Franjo Mitrović, Mato Mitrović, Alojz Mitrović, Antun Nemet, Vinko Pavić, Zdravko Pavić i Franjo Pavić(posmrtno) dobili su spomenice za 60 godina rada u vatrogastvu, te Petar Bošnjak i Rudolf Škorvaga za 50-godišnji vatrogasni staž.

Osim toga dodijeljene su spomenice zaslužnim vatrogascima za 40, 30, 20 i 10 godina aktivnosti u lukačkom DVD-u.

-Društvo ima 55 članova od kojih su 23 operativni, radili smo na uređenju javnih površina,sudjelovali na radnim akcijama i na vježbi Vatrogasnog centra Kutjevo, uz potporu Mjesnog odbora Lukač i grada Kutjeva izmijenjena je stolarija na vatrogasnom domu, a dobili smo tehničko navalno vozilo kao donaciju Vlade austrijskog Tirola, te slijedi njegovo vozila i osposobljavanje za intervencije- kazao je u izvješću o radu DVD-a njegov tajnik Mario Bošnjak.

Predsjednik društva Goran Škorvaga ističe da će nastaviti uređivati zgradu doma, te spremišta i prilaznog puta.

-Vatrogastvo je izuzetno značajno za život u našim selima, a grad Kutjevo će vam i nadalje davati potporu- najavio je pozdravljajući skup predsjednik kutjevačkog Gradskog vijeća Ivica Ribičić. Skupštinu su pozdravili predstavnici susjednih DVD-a.

-Uz dosadašnji dobar rad nadam se da će te uskoro imati  više mladeži- poručio je Marko Ašenbrener, zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika, a nazočio je i Josip Ašenbrener, predsjednik VZ Požeštine.

/Foto: D. Mirković/

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »