OSAM DESETLJEĆA VATROGASTVA U LJESKOVICI: Jubilej uz brojna priznanja i izbor novog rukovodstva /FOTO/

Autor: D.K.

LJESKOVICA – Dobrovoljno vatrogasno društvo ovog sela 80. godišnjom izvještajnom skupštinom koja je imala i svečani dio proslavilo je svoj značajan jubilej.

-Društvo ima 46 članova od kojih su 12 operativni i sedam izvršujući, sudjelovali smo na vježbama, intervenirali kod spašavanja stoke iz domaćinstava zbog poplave, te kompletirali odore – istakao je u izvješću o radu u protekloj godini tajnik DVD-a Armin Bešlagić.

Dotadašnji predsjednik Željko Katušić podnio je program rada najavivši daljnje osposobljavanja i preventivi rad, te intervencije po potrebi s posebnim naglaskom na Dom za odrasle osobe Ljeskovica.

Izabran je novi Upravni odbor, za predsjednika Stanko Vukić, zamjenika Luka Jurić, tajnika Armin Bešlagić i zapovjednika  Zdenko Vukić.Bešlagić je podnio referat o osam desetljeća povijesti društva započetoj u vrijeme kada je u Ljeskovici radila pilana, a danas je DVD dobro organizirano, osposobljeno i opremljeno, te je uređen društveni dom.

Hrvatska vatrogasna zajednica uz ovaj veliki jubilej dodijelila je DVD-u Ljeskovica spomenicu koju je uručio predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Željko Petrović, dok je spomenicu za 70 godina aktivnosti u vatrogastvu primio Ivan Džimoti. Brončane plamenice dobili su Stanko Vukić, Kristijan Putak, Armin Bešlagić, Marijan Putak, Goran Filipovski i Josip Delić, dok su brončane medalje primili Zdenko Vukić i Dražen Jurić.

Zahvalnice DVD-a Ljeskovica  primili su brojni članovi toga društva, te još zamjenik župana Željko Jakopović, načelnik čaglinske općine Dalibor Bardač, predsjednik VZ županije Željko Petrović, te prijateljska društva Trnovec Bartolovečki kraj Varaždina i Vipava iz Slovenije, koji su domaćinima čestitali 80-godišnjicu rada i uručili im poklone. Čestitke uz jubilej još su uputili Željko Petrović, zatim predsjednik Vatrogasnog centra Čaglin Zdenko Šipec, zapovjednik VZ Požeštine Marko Ašenbrener, predsjednik VZ grada Požege Šimun Miletić, ravnateljica Doma za stare Rada Matoš i predstavnici niz društava iz Požeštine.

-Pratimo vaš rad, te unatoč smanjenju proračuna dajemo vatrogastvu ista sredstva kao i ranije-naglasio je čestitajući jubilej načelnik Dalibor Bardač. Zadovoljstvo radom ovog društva istakao je zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović.

-Konstantno radite za dobrobit građana kroz teška razdoblja u povijesti, a ključna je vaša dobrovoljnost- naglasio je Jakopović, te najavio potporu županije za jubilej DVD Ljeskovica.

Nakon službenog dijela nastupila je glazbena  skupina „Lord“ pod vodstvom Slaviše Marića.

/Foto: V.P./

Više iz kategorije