Orila se pjesma i vesela svirka iz svih dijelova Slavonije /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

BRESTOVAC – Pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije i općine Brestovac Kulturno-umjetničko društvo „Berda“ organiziralo je tradicionalnu 9. Smotru folklora „Dođi diko večeras na sijelo“ koja je u sportskoj dvorani okupila desetak društava iz svih krajeva Slavonije.

Predsjednica „Berde“ Danijela Grgić pozdravila je sudionike smotre i nekoliko stotina posjetitelja među kojima su kao gosti bili načelnik brestovačke općine Zdravko Mandić i predsjednik Općinskog vijeća Tomo Vrhovac.

Zdravko Mandić, načelnik općine Brestovac

-Znamo cijeniti što KUD-ovi rade, suradnja nije upitna jer folkloraši stalno marljivo vježbaju i stvaraju nove koreografije čuvajući bogatu narodnu baštinu- naglasio je Mandić i otvorio smotru.

Prije toga sudionici su se predstavili publici, a domaćini su nastupili sa pjevačkom i folklornom skupinom koja je izvela i novu koreografiju  pjesama i plesova Korduna, te tamburaškim orkestrom uz kojega su pjevali Noa Tomić iz Ivandola i Domagoj Dudić iz Brestovca.

Još su nastupili folkloraši „Dukati“ iz Svinjarevaca, KUD Drežnik, Dječji tamburaški orkestar brestovačke Osnovne škole Dragutina Lermana, KUD „Dukat“ iz Vladislavaca, „Orljava“ iz Pleternice i „Slavonija“ iz Đurđanaca. Oni su se predstavili običajima i pjesmama svojih krajeva.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: