Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Oporbenim vijećnicima na tematskoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Glavić sve pojasnio do zadnjeg detalja: „Odgovorili ste nam na dobar dio pitanja“!

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović
FOTO: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Oporbenim vijećnicima na tematskoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Glavić sve pojasnio do zadnjeg detalja: „Odgovorili ste nam na dobar dio pitanja“! Požega.eu | Oporbenim vijećnicima na tematskoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Glavić sve pojasnio do zadnjeg detalja: „Odgovorili ste nam na dobar dio pitanja“!

Oporbenim vijećnicima na Tematskoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Glavić sve pojasnio do zadnjeg detalja: „Odgovorili ste nam na dobar dio pitanja“!

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović
FOTO: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na zahtjev oporbenih vijećnika u Gradskom vijeću grada Požege održana je Tematska sjednica s jednom točkom dnevnog reda „Rekonstrukcija Trga Svetog Trojstva - zašto je predloženi model (i koji je to) optimalno rješenje“.


Uz nekoliko „iskrica“, pri samom kraju sjednice, na gotovo sva postavljena pitanja i zahtjeva za pojašnjenje oko Rekonstrukcije Trga Svetog Trojstva, gradonačelnik je potanko obrazložio sve ono što je oporbene vijećnike zanimalo te ih u određenoj mjeri razuvjerio da je oko teme koja je bila na dnevnom redu itekako dosta toga poznato jer se brojni dokumenti, prijedlozi, idejna i druga rješenja nalaze objavljena na web stranicama grada Požege.


Oporbeni vijećnici su mišljenja kako građani vrlo malo znaju o cijelom projektu, te da nije poznat cilj projekta te da oni kao Gradski vijećnici moraju znati što se planira, koji su konačni ciljevi, način rješavanja ciljeva i financijska konstrukcija cijelog projekta prije nego li se krene s realizacijom projekta. U svom zahtjevu za Tematsku sjednicu oporbeni vijećnici su razmišljanja i da je ITU projekt mogao financirati i neku drugu aktivnost u gradu te da su dosadašnje izjave gradonačelnika oko rekonstrukcije trga Svetog Trojstva konfuzne. Veliko zanimanje je bilo i oko budućeg prometovanja preko Trga s naglaskom, ili bolje reći bojaznosti da će biti manji broj parkirnih mjesta i da je cijena nepoznata. Uz sve navedeno postavljeno je i pitanje može li Grad financirati takav projekt.


U odgovorima na postavljena pitanja, koja su bila tema sjednice, gradonačelnik Glavić je u svojim 45-minutnim izlaganjima i pojašnjenjima na samom početku rekao kako nema nikakve neozbiljnosti u provedbi projekta te da je do sada sve što je sve profesionalno odrađeno.


Gradonačelnik Glavić je posebno istakao kako je pet do dvanaest kako bi se zaštitio barokni trg, kao takav jedinstven u EU te da od 2019. godine počinju ozbiljnije i konstruktivnije aktivnosti oko pripreme za rekonstrukciju trga Svetog Trojstva u Požegi.


U izlaganju gradonačelnika Glavića iznesene su brojne informacije, koje možda do sada nisu bile široj javnosti poznate, a do kojih se moglo doći da je netko imao više volje i želje „zaviriti“ službene stranice Grada Požege gdje je gotovo sve javno i transparentno objavljeno.


Mitar Obradović je u svojim istupima između ostalog rekao kako je gradonačelnik Glavić odgovorio na dobar dio pitanja. Također je Obradović rekao kako on nema vremena proučavati detalje i dokumentaciju te ulaziti u web stranice grada iz kojeg je razloga i molio da gradonačelnik pojasni određene situacije.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo