OPET HUMANI: Lovci sa svoje priredbe donirali Odjel urologije Opće županijske bolnice Požega /FOTOGALERIJA/

POŽEGA – Šest lovačkih društava s područja grada Požege i to „Jelen“, „Sokolovac“, „Šijak“, „Šumar“, „Babja gora“ i „Sveti Hubert“ na iskustvima dosadašnjih uspješnih lovačkih zabava koje su prethodnih godina organizirali zasebno ove godine su uz svesrdnu pomoć Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u dvorani „Sara Babin VIr“ pripremili 1.“ Požeški lovački bal“ koji će ubuduće biti tradicionalan tijekom zimskih mjeseci.

Okupilo se više od 400 lovaca i njihovih prijatelja sa suprugama, ali i brojni uglednici iz javnog, gospodarskog i političkog života među kojima je bio gradonačelnik Požege Darko Puljašić sa zamjenicima, te načelnici okolnih općina.

-Ove udruge okupljaju 320 lovaca, a daju veliki doprinos društvenom životu našega kraja – kazao je u pozdravnoj riječi predsjednik Županijskog lovačkog saveza Zdravko Vujnović, te se zahvalio svima na potpori, a suprugama na razumijevanju za lovce koji su zbog tih aktivnosti odsutni iz doma i obitelji.
Na prijedlog čelništva tog saveza Hrvatski lovački savez dodijelio je Borisu Janiću, dugogodišnjem predsjedniku LD „Jelen“ zlatnu plaketu za doprinos unapređenju lovstva i zaštiti okoline u ovom kraju, a uručio mu je predsjednik Vujnović.

Organizacijom Požeškog lovačkog bala lovci su odlučili 10 tisuća kuna donirati Odjelu urologije Opće županijske bolnice Požega za nabavu opreme.

-Zahvalan sam lovcima za aktivno djelovanje u našoj sredini, uključivanje u aktivnosti grada, te humanitarni rad po čemu ste prepoznati- istakao je pozdravljajući nazočne gradonačelnik Požege Darko Puljašić, koji je sa suprugom uz poznatu pjesmu „Hrvatski lovče dobra ti kob“ otvorio ples, a pridružili su mu se brojni lovci i njihove supruge.

Kroz cjelovečernji program nastupio je poznati osječki tamburaški sastav „Fijaker“ pod vodstvom Goran Rusana izvodivši brojne poznate narodne i zabavne pjesme čime su oduševili posjetitelje.

Za sudionike je pripremljena bogata večera sa specijalitetima od mesa divlje svinje i jelena, te dvije vrste tombola: zelene samo za lovce na kojoj su bile vrijedne nagrade za njihove potrebe, te bijele za ostale posjetitelje uz koje je dodijeljeno deset izuzetno vrijednih nagrada sponzora.

/Foto: Marko Krstanović/

0 Comment