OPERATIVNO-TEHNIČKI STOŽER HRVATSKE VATROGASNE ZAJEDNICE U POŽEGI: Dogovori za opremanje i osposobljavanje vatrogastva

Autor: Jelenko Topić

PREDVIĐA SE PET VATROGASNIH VJEŽBALIŠTA U CIJELOJ ZEMLJI

Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije bila je u objektu „Zlatni Lug“ domaćin sjednice Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice koje je tijelo na državnoj razini, a okuplja zapovjednike svih županijskih vatrogasnih zajednica.

blank-Nakon godina lošeg upravljanja stvari se mijenjaju na bolje i ova županija čini korake ka razvoju i boljim uvjetima života – kazao je pozdravljajući tridesetak sudionika zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović i dodao da ovdašnje vatrogastvo ima dugu tradiciju, ali i široku potporu sredine što će se nastaviti.

blankPozdravne riječi uputio je i predsjednik VZ ove županije Željko Petrović, a njen zapovjednik Josip Ugrin predstavio je gostima vatrogastvo županije.

Raspravljano je o programu opremanja i osposobljavanja vatrogastva koji je potaklo Ministarstvo poljoprivrede i financira ga sa 40 milijuna kuna.

-Dogovorili smo kriterije raspodjele za nabavu opreme i vozila koja će kupiti to ministarstvo, a HVZ će u potpunosti odrediti sve potrebe – kazao nam je Željko Popović, načelnik HVZ, koji je na čelu Stožera.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje pokrenula je projekt osposobljavanja vrijedan 15 milijuna eura kojim je predviđeno otvaranje vježbališta za obuku svih pripadnika Civilne zaštite i drugih srodnih službi, a Strategijom obrazovanja obuhvatit će se uspostava pet takvih vježbališta po pojedinim regijama u našoj zemlji.

Foto: A.P.

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića