Opel Astra OPC EXTREME najbrža je cestovna Astra ikad

Autor: R.K.

ewf34gNajbrža cestovno legalna Astra ikad dolazi u Ženevu. Opel ju je upakirao u OPC EXTREME inačicu koja se po mnogočemu razlikuje od klasičnih OPC modela. Izuzetno lagani sportaš pokretan dvolitrenim turbakom s 305 KS u prodaju bi trebala odmah nakon Ženeve i to u ograničenoj seriji…

Astra OPC EXTREME možda nije jedini Opelov eksponat u Ženevi, ali će svakako biti najatraktivniji. Teško da će tko vrijeme provoditi pored Adama ROCKS kada će samo koji metar dalje biti cestovna raketa u obliku ekstremnog OPC-a. Astra OPC EXTREME zahvaljujući korištenju karbona čak je 100 kg lakša od normalnog OPC modela. Tu su karbonski poklopac motora, krov i naplatci koji su za 20 kg lakši nego oni aluminijski. Da bi se dodatno smanjila masa branici automobila izrađeni su od aluminija.

Ispod te karbonske haube krije se 2.0-litreni turbak s više od 305 KS koji na prednje kotače idu preko šest-stupanjskog mjenjača i diferencijala s ograničenim proklizavanjem. Za zaustavljanje ove ekstremne Astre brinu se Brembove čeljusti sa šest klipića namontirane na diskove promjera 370 mm. Iako Opel šuti o performansama ovog primjerka one bi trebale biti znatno bolje od klasične Astre OPC kojoj do stotke treba 5.9 s.

Stražnja sjedala Opelovi inženjeri zamijenili su zaštitnim kavezom, dok su sprijeda smještena sportska Recaro sjedala s pojasom sa šest točki vezanja. Promijenjen je i upravljač koji je također izrađen od karbona, ali presvučen jelenjom kožom naglašenom žutim prošivima.

izvor: auto moto portal

Više iz kategorije