Općinska uprava Velike preselila u nove funkcionalnije prostore /FOTO/

Autor: DK

blankVELIKA –Općinska uprava općine Velika preselila je u nove prostore, u zgradu koja je u sklopu veličkog stadiona. Sve je to najavljivao općinski načelnik Vlado Boban kada je zaokružio kupnju cijelog kompleksa stadiona s pripadajućim prostorijama i zemljištem.

blankMogli bi reći da su uz načelnika i svi drugi službenici dobili primjereniji i funkcionalniji prostor za koji će trebati daleko manje financijskih sredstava za razne troškove, prvenstveno misleći na energiju. Dosadašnja zgrada u kojoj je djelovala općina u derutnom je stanju koja zahtjeva detaljnu obnovu od temelja do krova.

blankSadašnja zgrada u kojoj se nalazi općina ima dodatnih prostorija koje će se moći dodijeliti na korištenje kako sportskim tako i drugim udrugama. U njima će se moći provoditi različite aktivnosti i sadržaji.

-Proteklih desetak godina NK Papuk je održavao ove terene i imali smo procjenu troškova održavanja terena i samo objekta. Poklopile su se stvari, stadion je ostao u vlasništvu općine, a pokazalo se kako je ovih pet ili šest kancelarija sasvim dovoljno da pokriju naše potrebe i troškove za razliku od stare upravne zgrade gdje je bilo iskorišteno tek jedna trećina prostora a ostalo je zjapilo prazno. Ta zgrada je stara, nije ulagano u nju i odlučili smo da ne ulažemo u toliku građevinu već da se preselimo. Jednim potezom riješili smo dva problema – imamo stadion za sve one koji će ga koristiti, a uprava općine smjestila se je u adekvatne prostorije. Sjedište je tu i našeg nogometnog kluba NK Papuk, sada je tu i Turistička zajednica i Matični ured, a očekujemo kako će do kraja godine od najma poslovnih prostora stadion ostvarivati mjesečne prihode i do 10 tisuća kuna. Zasad je iznajmljen prostor za frizerski salon i ugostiteljski objekt te je postavljan repetitor mobilnog operatera na jedan od reflektora – naglasio je načelnik Boban dodajući kako poslovnih prostora još uvijek ima te je pozvao sve zainteresirane da se jave i pokrenu vlastito poslovanje.

blankŠto se tiče stare zgrade u kojoj je bila smještena općina, Boban kaže kako postoji ideja pretvoriti ju u hostel.

-Nakon što se riješi status bazena i nedovršenog hotela, pojavit će se i  potreba za jeftinijim smještajem, jer u Veliku dolaze različite skupine kojima odgovara takav povoljniji smještaj.No, u staroj zgradi i dalje stanuje jedna stanarka, tako da će ideja hostela morati pričekati ali vidjet ćemo kako će se razvijati situacija.Do tada, prostore u kojima su bili uredi korist će udruge, Udruga Veličanka, koja je već ostvarila desetak projekata preko EU tamo će educirati zainteresirane za izradu i prijavu projekata, nešto poput inkubatora za pisanje projekata – rekao je Boban.

Dan općine bit će obilježen u ponedjeljak 28. kolovoza. Polaganje vijenaca na groblju sv. Marka je u 10 sati, od 11 je Sveta misa u crkvi sv. Augustina, nakon čega slijedi svečana sjednica u Vatrogasnom domu u Velikoj.

blank-Bit će to prilika da nagradimo one najzaslužnije među nama, ali i napravimo presjek realiziranog u proteklih godinu dana.Puno toga je učinjeno ali izdvojio bih samo nekoliko stvari – proračun za 2016 je prvi put od kako sam načelnik bio neopterećen s obavezama, po prvi put smo rješavali kupnju radnih materijala za sve školarce osnovnih škola na našem području, a proteklo razdoblje obilježila je i kupnja ovog stadiona i uspješna licitacija. Rješenjem instituta za transparentnost dobili smo odlične ocjene za transparentnost u radu općine, a još puno je dobrih rezultata na koje ćemo se osvrnuti na svečanosti u ponedjeljak – najavio je načelnik općine Velika, Vlado Boban.

blank

blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića