Općina Velika jedina u Požeško-slavonskoj županiji koja je osigurala udžbenike i bilježnice za svoje osnovnoškolce

Autor: DK

VELIKA – Danas je po prvi puta u školske klupe sjelo 46 prvašćića na području općine Velika odnosno matične osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Velika. Njih 21 pohađat će nastavu u matičnoj školi u Velikoj koji će razred voditi učiteljica Nevenka Brekalo-Nena dok je 25-ero prvašćića u područnim školama Biškupci, Radovanci i Toranj.

Za kupnju udžbenika i bilježnica općina Velika je iz proračuna izdvojila 250 tisuća kuna, a jednim dijelom je pomogao i veličkogorički poduzetnik Ivan Habuš što je hvalevrijedna donacija.

Sve učenike u holu matične škole pozdravio je ravnatelj OŠ Ivan Goran Kovačić Velika Zdravko Barun koji je zaželio svima dobrodošlicu u školu posebno prvašćičima koji su prvi dan u školu došli sa svojim roditeljima.

Zdravko Barun, ravnatelj OŠ Ivan Goran Kovačić Velika

-Sve vas srdačno pozdravljam nakon 87 dana kako smo se zadnji put vidjeli ovdje u školi izuzev prvašćića. Za vas danas počinje nova školska godina, a s nama je ovdje i općinski načelnik Vlado Boban što mi je iznimno zadovoljstvo. Počašćen sam njegovim dolaskom posebno s velikim razlogom što je vas učenike općina Velika počastila velikim poklonom, besplatnim udžbenicima koje ćete imati danas na svojim klupama. Velika je jedina općina u Požeško-slavonskoj županiji koja je osigurala sredstva za udžbenike, vježbenice i bilježnice za sve učenike što nije mali iznos , oko 250 tisuća kuna za našu i trenkovačku školu – reako je Zdravko Barun, ravnatelj OŠ Ivan Goran Kovačić Velika koji je naglasio kako je sve spremno za odvijanje nastave te da su jednim dijelom uređene učionice, nabavljen novi namještaj i da je osiguran prijevoz za sve učenike.

Vlado Boban načelnik općine Velika

-Odlučili smo prošle godine u proračunu osigurati novce kako bi pomogli učenicima i njihovim roditeljima nakon što smo se uspjeli riješiti kredita koji nam je bio za vratom. Ovo su novci zapravo od jedne rate ranijih kredita. Dakle, knjige su zamijenjene, odnosno naslijeđene od učenika prethodnih razreda, a mi smo nabavili radne bilježnice i ostalo što se ne može zamijeniti ili što nedostaje. Što se tiče poduzetnika Ivana Habuša iz Velike Gorice poznamo se s fakulteta i to je jedina veza koju on ima s Velikom. On već četiri godine kupuje bilježnice svakom učeniku, a što se tiče kupnje udžbenika uvjeren sam da će se ta praksa nastaviti i slijedećih godina, bez obzira da li ću biti načelnik ili ne – rekao je Vlado Boban načelnik općine Velika.

Prvašćićima i njihovim roditeljima dosadašnji učenici Nevenke Brekalo izveli su prigodan program i na taj im način zaželjeli dobrodošlicu u školu.

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: