OPĆINA KAPTOL: Brojni zahvati za bolje životne uvjete u naseljima

Autor: Jelenko Topić

KAPTOL – Od početka ove godine općina Kaptol aplicirala je na dva natječaja iz Programa ruralnog razvoja i to za uređenje makadamske nerazvrstane ceste Novi Bešinci- Bešinci i rekonstrukciju Trga Vilima Korajca u Kaptolu.

-Aplicirali smo i sredstva iz nadležnih ministarstava tako da smo dobili potporu Ministarstva graditeljstva u iznosu 110 tisuća kuna i Ministarstva regionalnog razvoja u iznosu od 400 tisuća kuna namijenjena  za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda naselja Alilovci, a za taj projekt javna nabava po prvi puta provedenu sa tzv. e- nadmetanjem- ističe načelnik općine Kaptol Mile Pavičić.

Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol

Temeljem provedenih ostalih javnih nabava modernizirane su dvije ulice  i to jedna na području naselja Podgorje ulica tzv. Amidžani, a druga na području naselja Kaptol tj. Zelena ulica sa odvojcima. Osim ovih ulica sanirana je prometnica u Komarovcima i to tzv. Petrićev odvojak. Značajan dio sredstava utrošen je za radove oko održavanje nerazvrstanih cesta i sanacije, odnosno čišćenja odvodnih jaraka.

-Od ostalih manjih građevinskih radova izvršili smo vanjsko uređenje, odnosno postavljanje toplinske ovojnice zgrade Društvenoga doma u Novim Bešincima,  uredili pristupni i parkirni prostor ispred Doma kulture u Alilovcima, sanirali stazu na groblju u Kaptolu,  izgradili centralni križ u groblju naselja Doljanovci, uklonili zgradu ruševnog doma u Bešincima  te uz pomoć velike dizalice, DVD-a Kaptol i nesebičnom trudu djelatnika Komunalnog pogona, gosp. V. Juranovića uklonili velika stabla borova iz groblja u naselju Češljakovci –nastavlja načelnik Pavičić i dodaje da je još u  Kaptolu(Požeška ulica) postavljena nadstrešnica na autobusnom stajalištu.

Nadalje izrađen je projekt za izgradnju pješačke staze u Vetovačkoj i Veličkoj ulici od čega je Županijska uprava za ceste  izgradila dio kroz Vetovačku licu  u dužini od 900 metara kao i mali odvojak Vetovačke ulice.

Značajan dio vremena potrošen je na  provedbu drugih malih projekata koje smo provodili, a tiču se izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture od sanacije nerazvrstanih cesta do drugih malih zahvata vezanih za tu infrastrukturu.

-Početkom lipnja kroz Program javnih radova u suradnji sa HZZ-om zaposlili smo tri naša sugrađana i to iz skupine teško zapošljivih osoba, a Komunalni pogon je ostao sa dva djelatnika i u pomoć im uskaču djelatnici javnih radova – zaključio je Mile Pavičić.

Radi funkcioniranju cjelokupnog  društvenog života stanovnika općine, od kulture i sporta do zaštite i spašavanja bilo je  najbitnije osigurati redovito financiranje svih ovih djelatnosti,  što se uspjelo sa skroman proračun, koji je i ove  godine pretrpio veliku štetu kroz direktan udar  zadnje porezne reforme što je išlo na štetu jedinica lokalne samouprave.

Nisu zaboravljeni ni najugroženiji sugrađani da su pomoći od jednokratnih do uskršnjih bonova u suradnji sa Crvenim križem, kroz projekt Fonda europske pomoći za najpotrebnije osigurali mjesečne pakete hrane i higijenskih potrepština za 57 kućanstava.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot