Općina Jakšić kupila nove strojeve i opremu za različite namjene pri održavanju komunalne infrastrukture /FOTO/

Autor: DK

JAKŠIĆ – Komunalni traktot Tuber 50, prikolica jednoosovinska nosivosti 2 tone, zadnji nošeni malčer s rukom, rasipač za sol 300 litarski, prednja ralica s yojstikom,  nova je oprema kojom se može pohvaliti općina Jakšić koju je kupila uz sufinanciranje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Ukupna vrijednost je 239 tisuća kuna. Općina Jakšić financira 119 tisuća kuna, a Ministarstvo graditeljstva i prostornog uredenja 120 tisuća kuna.

-Nakon provedenog postupka jednostavne nabave odabrana je i najpovoljnija tvrtka Agromehanika Bjelovar. Kupili smo traktor, prikolicu kapaciteta 2 tone, malčer i rasipač za sol te ralicu za snijeg koja će uglavnom služiti za nogostupe i nerazvrstane ulice koje je dužna održavati Općina. Želja nam je proširiti kapacitet naših aktivnosti ali i broj usluga koje je radio naš komunalni pogon. Naša obaveza je da pored djelatnosti koje radimo oko komunalne infrastrukture obavljati i poslove održavanja javnih površina, groblja, okoliša društvenih domova i slično, što smo i do sada činili. I ove godine javni radovi su nam među značajnim stavkama, a program aktivnosti je zahtjevan. Kupnjom novih strojeva i opreme sve to podižemo na jednu višu razinu – rekao je Ivica Kovačević načelnik općine Jakšić.

Nova oprema, uz dosadašnje poslove pri održavanju infrastrukture, koristit će se i za održavanje površina na izlazu iz naselja te sve parcele kojima raspolaže općina.

-Komunalni pogon osnovan je prošle godine, a planovi za njegov razvoj su utvrđeni. Ovih dana izrađena je i projektna dokumentacija za izgradnju potrebne garaže i smještajnih prostora. Čim dobijemo suglasnost Općinskog vijeća krenut ćemo u izgradnju te nastaviti s opremanjem. Hoće li pogon u budućnosti biti komunalno poduzeće, to ćemo vidjeti – dodao je Kovačević naglašavajući kako će garaža biti na parceli u vlasništvu općine, a riječ je o objektu stare škole koji će se obnavljati za što je izrađen projekt.

-Riječ je o pet tisuća kvadratnih metara u samom središtu općinskog središta i tu ćemo smjestiti komunalni pogon i svu postojeću opremu. U komunalnom pogonu trenutno je jedan djelatnik i osam osoba preko javnih radova, ali u idućem razdoblju komunalni pogon namjeravamo i kadrovski pojačati – zaključio je Ivica Kovačević načelnik općine Jakšić.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »