Općina Jakšić jedinstven primjer: Preuređene prostorije i izgrađeno igralište za novu vrtićku skupinu u sklopu Područne škole u Rajsavac /FOTO/

Autor: D.K.

Pisali smo o tome da su za roditelje veliki problem smještajni kapaciteti u vrtićima gotovo u svim dječjim vrtićima u Požeštini, a slični primjeri su i šire, u drugim županijama. Slobodno se može reći da je općina Jakšić u tome izuzetak. Svjesni mogućnosti da se je u sklopu postojećeg dječjeg vrtića Jakšić gotovo nemoguće, za sada, proširiti smještajne kapacitete domišljatost općinskog načelnika Ivice Kovačevića i njegovih suradnika te odgovornih u odgojnoj ustanovi urodila je plodom.

Ne tako davno, prije četiri godine, završeno je kompletno uređenje i energetski je obnovljena zgrada Područne škole u Rajsavcu. Sve je uređeno prema svim pedagoškim standardima za osnovno školsko obrazovanje. Budući da neke prostorije nisu bile u funkciji, odnosno nisu se koristile, kroz razmišljanje je došlo da se dio područne škole malim zahvatima prenamjeni te iste urede za jednu mješovitu odgojnu skupinu vrtićke dobi od 3 do 7 godina za 20 mališana. Upravo je to bila kritična brojka koja je „prijetila“ listi čekanja, što bi u svakom slučaju bilo teško i neprihvatljivo, prvenstveno za roditelje.

Prijedlog otvorenja Podružnice Dječjeg vrtića Jakšić u Rajsavcu s prilagodbom i preuređenjem prihvatilo je nadležno ministarstvo koje je ovih dana, nakon nužnih i potrebitih radova izdalo rješenje da se s radom u novouređenim prostorijama može početi.

Ovih dana se izvode oni završni radovi na uređenju igrališta, koje smo i zabilježili, na kojem gradilištu smo zatekli općinskog načelnika Ivicu Kovačevića kako budnim okom sve prati do onog zadnjeg detalja kako bi roditelji sa svime, ali i njihovi mališani bili zadovoljni.

-Kao što vidite završavamo i one zadnje detalje ovdje u Rajsavcu kako bi s početkom školske godine mogla započeti s radom ovdje Podružnica Dječjeg vrtića. Uz uređenje prostorija, kupovinu namještaja te kupnju sprava za igralište i druge potrebe uložili smo nešto više od 440 tisuća kuna. Uvijek smo radili i u prioritet stavljali ona naše najmlađe sumještane jer oni su budućnost ovog kraja. Tako ćemo i nastaviti uz sve duge prioritete i ravnomjerna ulaganja u sva naša naselja – rekao je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot