Općina Čaglin pokrenula akciju za obnovu izgorjele kuće u Imrijevcima (foto)

Autor: DK

ČAGLIN / IMRIJEVCI – Obitelji Tomašičević iz Imrijevaca u nedjelju je u potpunosti izgorjela kuća i sve to je bilo u njoj. Stari supružnici u zadnji tren su izišli iz kuće i jedva da su se spasili i pobjegli od vatrene stihije. Sve što su imali i što su cijeli život stvarali izgorjelo im je u veoma kratkom vremenu, pokućstvo, odjeća, dokumenti. Ostali su bez ičega, sada imaju samo jedno drugo, priča nam 82-godišnji Ivo koji bespomoćno gleda u zgarište nekadašnjieg obiteljskog doma u kojem je živio sa svojom teško bolesnom i teško pokretnom suprugom.

Ivo Tomašičević

Nemaju više ništa, nemaju svog krova nad glavom, sad imaju samo jedno drugo. Trenutno žive kod rodbine u susjednom selu Slobodnoj Vlasti.

Načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač obišao je obitelj Tomašičević u Imrijevcima gdje je zatekao rodbinu i susjede na zgarištu nekadašnjeg obiteljskog doma. Razgovarali su što dalje. Načelnik Bardač obećao je da će se založiti i da se riješi stambeno pitanje toj obitelji koja je živjeli u “svojim” Imrijevcima i koja želi svoj na svome proživiti svoje staračke dane.

Od danas je organizirana akcija čišćenja i rušenje zidova nekadašnje obiteljske kuće. Načelnik Bardač će poslati bager, kojeg ima općinska tvrtka Komunalac kako bi se odradili potrebiti radovi, rušenje zidova i utovara materijala koji više nije za nikakvu upotrebu. Razmišljanje je da se uklone svi stari zidovi i da se sve očisti od temelja.

U akciju pomoći obitelji Tomašičeić spremnost za pomoć uz općinu Čaglin i načelnika Dalibora Bardača iskazao je u požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je dao obećanje kako će osigurati potrebiti građevinski materijal kako bi se na starim temeljima kuće, koja izgorjela, napravile prostorije dostojne za življenje u današnjem vremenu.

Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin

 

Načelnik Bardač je kontaktirao i neke gospodarstvenike od kojih je zatražio pomoć za tu obitelj u Imrijevcima jer je njima gotovo potrebno sve jer im je sve i izgorjelo, nemaju niti odjeće, obuće, pokućstva, pribora za jelo, posuđa, štednjaka, hladnjaka, kreveta i ormara i mnogo toga drugoga.

Centar za socijalnu skrb iz Požege je također reagirao odmah. Na terenu su bile djelatnice centra koje su se uvjerile u svu štetu koja je počinjena, a prema riječima ravnateljice Martine Vlašić obitelji Tomašičević će biti odobrena jednokratna pomoć u zakonskim okvirima. Vezano za navedeni slučaj djelatnice Centra za socijalnu skrb kontaktirali su i razgovarali sa načelnikom općine Čaglin Daliborom Bardačem koji im je također pobliže objasnio svu situaciju.

Ako netko iskaže spremnost da pomogne “oronulim i bolesnim starcima” u Imrijevcima koji su ostali bez svoga krova nad glavom mogu se javiti u općinu Čaglin kako bi dobili sve dodatne informacije o načinu kako pomoći i što je najpotrebnije.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: