Opća županijska bolnica Požega: Dnevne bolnice i kirurgije na površini od 1800 četvornih metara

POŽEGA – Opća županijska bolnica Požega nositelj je projekta „Zajedno do zdravlja“ kojega u potpunosti financira  Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Provođenje projekta započelo je u svibnju ove godine, trajat će do kraja studenog 2019. godine, a njegova je ukupna vrijednost 34,236 milijuna kuna- donosi “Požeški pučki kalendar 2018.”.

prof.dr.sc. Željko Glavić, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega

-Ovim projektom doći će do smanjenja hospitalizacija u akutnom stacionaru bolnice najmanje za deset posto, zatim smanjenja troškova liječenja, jačanja dnevnih bolnica i skraćenja liste čekanja- ističe primarijus dr. Željko Glavić, ravnatelj OŽB Požega i dodaje da će pacijentima bolnička zaštita biti dostupnija, te će boravak u bolnici biti kraći što će poboljšati kvalitetu njihovog života.

Projektom su obuhvaćeni izgradnja i opremanje dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija na ukupnoj korisnoj površini od1800 četvornih metara, zatim edukacije o nediskriminaciji i ravnopravnosti spolova, te postavljanje informativnih pultova na brailleovom pismu za slijepe i slabovidne osobe.

Ključni cilj projekta “Zajedno do zdravlja“ je unapređenje zdravstvenog sustava kroz poboljšanje pristupa i učinkovitosti dnevnih bolnica i kirurgija u Općoj županijskoj bolnici Požega što će se postići navedenom izgradnjom i opremanjem. To će omogućiti provedbu načela povećane učinkovitosti i djelotvornosti ove zdravstvene ustanove, te bolju dostupnost zdravstvene zaštite građanima Požeško-slavonske županije što je predviđeno Nacionalnom strategijom  razvoja zdravstva RH za razdoblje od 2012. do 2020. godine.

0 Comment