Ono što smo obećavali svojim građanima to i ispunjavamo (foto)

Autor: D.K.

KUTJEVO / MITROVAC – Koliko se može na terenu vidjeti ono što je gradska vlast Kutjeva na čelu s gradonačelnikom Josipom Budimirom obećala to i ispunjava. Unazad kraćeg vremena intenzivno se izvode infrastrukturni radovi na više mjesta a ovih je dana “malo” gradilište u Mitrovcu, gdje se izvode radovi i asfaltira cesta u dužini od 900 metara koji je projekt vrijedan više od milijun kuna.

-Da smo zatekli bolju financijsku situaciju u gradu Kutjevu po dolasku na vlast daleko bi više toga za naš kraj napravili, od izgradnje cesta, kanalizacije, nogostupa i sl. Unatoč tome, ono što smo našim građanima obećavali to i ispunjavamo što se može vidjeti i na ovom primjeru ovdje gdje izgrađujemo i ovih dana dovršavamo asfaltiranje ceste ovdje u Mitrovcu. Zahvalan sam našem županu i Županijskoj upravi za ceste za ovaj projekt koji su prepoznali i to financiraju. Grad Kutjevo trenutno nema prihoda da bi ovako zahtjevne projekte financirao iz vlastitih sredstava. Nadam se da će kroz dva tjedna kada prođu izbori nova Vlada imati osjećaja za Slavoniju što će nama na lokalnoj razini olakšati mnogo toga kako bi mogli krupnijm koracima ići naprijed, prvenstveno misleći na sami razvoj ovih naših krajeva – rekao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Gotovo da se niti jedan značajniji projekt na području Požeško-slavonske županije ne izvodi a da se u izvođenje i tijek radova osobno ne dođe uvjeriti i svojevrsnu potporu dati župan Alojz Tomašević.

-Radi se o 900 metara ceste koja se uređuje, a koju financira Županijska uprava za ceste što se izvodi na temelju plana za ovaj prostorni razvoj. Investicija je je preko milijun kuna. Osobno sam ponosan na ovaj projekt posebno iz razloga što će u drugoj fazi ovog projekta biti ova cesta spojena sa Kutjevom i Požegom. Drago mi je što radimo na ovakvim značajnim projektima jer, kako je i rekao gradonačelnik Budimir, ono što obećavamo mi to i radimo – istakao je župan Tomašević.

Prometnica lokalnog karaktera veoma će biti značajna za sve stanovnike kutjevačkg kraja posebno za one koji imaju svoje vinograde na tim prostorima. Dakako da će i lovcima biti ta cesta od velike koristi koji u Mitrovcu imaju strelište do kojeg će im biti pristupačnije doći.

-Ova cesta u dužini od 900 metara bila je zahtjevnijih tehničkih karakteristika što je i vidljivo po oblogama kanala s jedne i druge strane što se radilo zbog erozije i uzdužnog pada. Širina asfalta je 4 metra a debljina je 6 centimetara. Za sve je napravljena građevinsko-tehnička dokumentacija a izvođenje radova je na javnom natječaju dobila tvrtka Niskogradnja Jurčak koja je bila kao najpovoljniji ponuditelj – rekao je Mijo Jozak ravnatelj Županijske uprave za ceste.

Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir ne skriva veliko zadovoljstvo izvođenjem i ovih radova jer ipak uspijeva u onome što je imao u planu. Posebice ga raduje što se izgrađuju i asfaltiraju ceste na području grada Kutjeva, metar po metar, kilometar po kilometar.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot