Jer one to zaslužuju: 40 žena dobivaju posao, plaću će zarađivati pomažući drugima

Autor: D.K.

POŽEGA – 5,5 milijuna kuna vrijedan je projekt „Zaželi-program zapošljavanja žena“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014-2020.
Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižim stupnjem obrazovanja tako da ih se zaposli u lokalnoj zajednici te tako potaknuti i njihovu socijalnu uključenost što znači i poboljšanje kvalitete njihova života.

Ciljna skupina su nezaposlene žene koje su u evidenciji HZZ-a bez obzira na duljinu prijave u evidenciji s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žene koje su žrtve trgovanja ljudima, obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izišle iz sustava skrbi i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda, liječene ovisnice o drogama, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad šest mjeseci, Romkinje, beskućnice, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem.

Ženama koje nemaju vlastiti automobil bit će kupljeni bicikl, ukupno 20 komada, a tijekom 28 mjeseci, koliko projekt traje, dobivat će i određenu naknadu za potrepštine. 

Nositelj projekta „PUK 40“ je Grad Požega, a partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Požega, Centar za socijalnu skrb Požega te Dom za starije i nemoćne osobe Požega. Gradonačelnik Požege Darko Puljašić iskazao je zadovoljstvo ovakvim projektima koji potiču socijalnu uključivost i zapošljavanje ugroženijih članova zajednice. 

– Imali smo nekoliko prekrasnih projekata, zajedno s našim partnerima, kroz koje smo nastojali pomoći starijima i nemoćnima, onima koji su ostali sami i upravo je u tome bogatstvo ovoga projekta. Imate punu potporu Grada Požege u realizaciji ovakvih projekata, a imat ćete i ubuduće – poručio je Puljašić.

– Ovakvi su projekti projekti vrlo značajni za Grad Požegu, ali i za cijelu Požeško – slavonsku županiju. Ovo nije jedini projekt koji Grad Požega ima jer već dugi niz godina imamo niz projekata koji su usmjereni prema osobama u potrebi. U ovom slučaju to su nezaposlene osobe i to žene koje već duži niz godina pokušavaju naći posao i svoje mjesto pod suncem. Mi smo ovdje da im pomognemo, pa makar i na 24 mjeseca. – rekao je dr.sc. Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Grada Požege.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88