Jer one to zaslužuju: 40 žena dobivaju posao, plaću će zarađivati pomažući drugima

POŽEGA – 5,5 milijuna kuna vrijedan je projekt „Zaželi-program zapošljavanja žena“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014-2020.
Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižim stupnjem obrazovanja tako da ih se zaposli u lokalnoj zajednici te tako potaknuti i njihovu socijalnu uključenost što znači i poboljšanje kvalitete njihova života.

Ciljna skupina su nezaposlene žene koje su u evidenciji HZZ-a bez obzira na duljinu prijave u evidenciji s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žene koje su žrtve trgovanja ljudima, obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izišle iz sustava skrbi i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda, liječene ovisnice o drogama, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad šest mjeseci, Romkinje, beskućnice, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem.

Ženama koje nemaju vlastiti automobil bit će kupljeni bicikl, ukupno 20 komada, a tijekom 28 mjeseci, koliko projekt traje, dobivat će i određenu naknadu za potrepštine. 

Nositelj projekta „PUK 40“ je Grad Požega, a partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Požega, Centar za socijalnu skrb Požega te Dom za starije i nemoćne osobe Požega. Gradonačelnik Požege Darko Puljašić iskazao je zadovoljstvo ovakvim projektima koji potiču socijalnu uključivost i zapošljavanje ugroženijih članova zajednice. 

– Imali smo nekoliko prekrasnih projekata, zajedno s našim partnerima, kroz koje smo nastojali pomoći starijima i nemoćnima, onima koji su ostali sami i upravo je u tome bogatstvo ovoga projekta. Imate punu potporu Grada Požege u realizaciji ovakvih projekata, a imat ćete i ubuduće – poručio je Puljašić.

– Ovakvi su projekti projekti vrlo značajni za Grad Požegu, ali i za cijelu Požeško – slavonsku županiju. Ovo nije jedini projekt koji Grad Požega ima jer već dugi niz godina imamo niz projekata koji su usmjereni prema osobama u potrebi. U ovom slučaju to su nezaposlene osobe i to žene koje već duži niz godina pokušavaju naći posao i svoje mjesto pod suncem. Mi smo ovdje da im pomognemo, pa makar i na 24 mjeseca. – rekao je dr.sc. Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Grada Požege.

0 Comment