Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

OLUJNO NEVRIJEME NA SJEVERU POŽEŠTINE: Tuča uništila vinograde i usjeve na području oko Vetova, Kaptola, Trenkova i okolnih mjesta

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Ustupljene fotografije

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | OLUJNO NEVRIJEME NA SJEVERU POŽEŠTINE: Tuča uništila vinograde i usjeve na području oko Vetova, Kaptola, Trenkova i okolnih mjesta Požega.eu | OLUJNO NEVRIJEME NA SJEVERU POŽEŠTINE: Tuča uništila vinograde i usjeve na području oko Vetova, Kaptola, Trenkova i okolnih mjesta

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Ustupljene fotografije

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Jako olujno nevrijeme zahvatilo je u petak predvečer veći dio Požeštine ponajviše na njenom sjevernom dijelu. Tuča veličine oraha zajedno sa obilnom kišom padala je na pojedinim područjima duže od 20 minuta, a prema prvim procjenama najviše su stradali vinogradi na obroncima Papuka, točnije na potezu od Vetova do Velike. Vinogradari zbrajaju štete, no pojedini tvrde da su štete stopostotne što znači da uroda ove jeseni neće biti.
Ništa bolja situacija nije ni na poljima. To se najviše odnosi na površine pod pšenicom, kukuruzom, povrćem i drugim žitaricama pa poljodjelci zabrinuto gledaju opustošene njive.
Očekivanja su da će im pomoći lokalna i regionalna samouprava, te država iz proračuna.
Stoga se očekuje da u pojedinim općinama i gradovima ovog kraja bude proglašena elementarna nepogoda. U tom slučaju očekuje se da one formiraju povjerenstva za procjenu šteta nakon čega bi se barem djelomično sanirale posljedice na poljoprivrednim površinama.
Prema našim saznanjima izuzetno je malo poljoprivrednika i vinogradara koji imaju osigurane površine.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.