“Okusi Zlatne Slavonije” u požeško-slavonskim restoranima

Autor: D.K.

POŽEGA – Hotel Grgin dol, Krčma Gavran, Stari fenjeri, Zlatni lug i Prenoćište i restoran Vila Stanišić iz Požege, Schön Blick iz Vetova te Ugostiteljstvo Grbavac – “Čiča Mata” iz  Velike i Omanovac iz Pakrac nositelji su standarda Okusi Zlatne Slavonije u Požeško-slavonskoj županiji.

Ugostiteljskim objektima, koji su u sklopu nacionalnog projekta “Okusi Hrvatske tradicije”, uručene su table koje će biti istaknute na ulazu tih objekata kako bi svaki putnik namjernik bio upoznat da se u ponudi tog restorana nalaze stara tradicijska jela koja se čuvaju od zaborava koja su othranila mnoge naše prethodne generacije.

Svečana dodjela priznanja upriličena je u Gradskom muzeju Požega kojom prigodom je zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha svima nominiranim čestitao i uručio table u nazočnosti direktorice Turističke zajednice Požeško-slavonske županije koja je i predstavila projekt koji se ostvario uz potporu Hrvatske turističke zajednice.

Cilj projekta je što bolja prepoznatljivost kulinarskih specifičnosti koje su vezane za požeško-slavonske krajeve.

-Treća smo županija koja je u Hrvatskoj implementirala ovaj projekt, a ugositelji se time potiču kako na korištenje tradicionalnih namirnica tako i na tradicionalnu gastronomiju. Nadamo se da će upravo ta tradicionalna gastronomija postati prevladavajući dio ponude, a nadamo se da će i agencije prema kojima ćemo u 2016. godini djelovati ovu destinaciju prepoznati kao jednu vrhunsku eno-gastro destinaciju te da ćemo na taj način zapravo polučiti zajednički  uspjeh pri čemu najveću korist mogu imati ugostitelji i ostali čimbenici ovog projekta rekla je Maja Jakobović.

Svim posjetiteljima restorana istaknute table će biti znak kako u tim objektima mogu kušati jela tradicionalne gastronomije, a sva jela moraju biti pripravljena na autohtoni način što je regulirano posebnim uputama.

-Bit će pripremljene trominutne i desetominutne emisije o pripremi jela u svakom od uključenih restorana koje će biti emitirane na regionalnim televizijama tijekom cijele 2016. godine. Naš će se marketing u 2016. godini temeljiti na eno-gastronomiji i sami ugostitelji koji su uključeni vidjet će do kraja iduće godine da li je projekt polučio željene rezultate – dodala je direktorica Jakobović.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot