“Okusi Zlatne Slavonije” u požeško-slavonskim restoranima

POŽEGA – Hotel Grgin dol, Krčma Gavran, Stari fenjeri, Zlatni lug i Prenoćište i restoran Vila Stanišić iz Požege, Schön Blick iz Vetova te Ugostiteljstvo Grbavac – “Čiča Mata” iz  Velike i Omanovac iz Pakrac nositelji su standarda Okusi Zlatne Slavonije u Požeško-slavonskoj županiji.

Ugostiteljskim objektima, koji su u sklopu nacionalnog projekta “Okusi Hrvatske tradicije”, uručene su table koje će biti istaknute na ulazu tih objekata kako bi svaki putnik namjernik bio upoznat da se u ponudi tog restorana nalaze stara tradicijska jela koja se čuvaju od zaborava koja su othranila mnoge naše prethodne generacije.

Svečana dodjela priznanja upriličena je u Gradskom muzeju Požega kojom prigodom je zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha svima nominiranim čestitao i uručio table u nazočnosti direktorice Turističke zajednice Požeško-slavonske županije koja je i predstavila projekt koji se ostvario uz potporu Hrvatske turističke zajednice.

Cilj projekta je što bolja prepoznatljivost kulinarskih specifičnosti koje su vezane za požeško-slavonske krajeve.

-Treća smo županija koja je u Hrvatskoj implementirala ovaj projekt, a ugositelji se time potiču kako na korištenje tradicionalnih namirnica tako i na tradicionalnu gastronomiju. Nadamo se da će upravo ta tradicionalna gastronomija postati prevladavajući dio ponude, a nadamo se da će i agencije prema kojima ćemo u 2016. godini djelovati ovu destinaciju prepoznati kao jednu vrhunsku eno-gastro destinaciju te da ćemo na taj način zapravo polučiti zajednički  uspjeh pri čemu najveću korist mogu imati ugostitelji i ostali čimbenici ovog projekta rekla je Maja Jakobović.

Svim posjetiteljima restorana istaknute table će biti znak kako u tim objektima mogu kušati jela tradicionalne gastronomije, a sva jela moraju biti pripravljena na autohtoni način što je regulirano posebnim uputama.

-Bit će pripremljene trominutne i desetominutne emisije o pripremi jela u svakom od uključenih restorana koje će biti emitirane na regionalnim televizijama tijekom cijele 2016. godine. Naš će se marketing u 2016. godini temeljiti na eno-gastronomiji i sami ugostitelji koji su uključeni vidjet će do kraja iduće godine da li je projekt polučio željene rezultate – dodala je direktorica Jakobović.

0 Comment

Send a Comment