Okusi jeseni u Požegi 2022. – Martinje i humanitarni koncert za Martinu

Autor: pozega.hr

Kestenijada, Bučijada i Martinje, objedinjeni pod nazivom „Okusi jeseni“ okupe svake godine u Šetališnoj zoni brojne Požežane i njihove goste.Ove godine tradicionalna priča koja će se održati 12. studenoga ima i humani karakter.

„Okusi jeseni“ okupe svake godine u šetališnoj zoni brojne Požežane i njihove goste koji ne mogu odoljeti bogatoj i raznolikoj ponudi domaćih eno i gastro proizvoda i rukotvorina. Svake se godine na manifestaciju i jesenski sajam prijave brojni izlagači iz cijele Slavonije s domaćim proizvodima, zimnicom, medom, sokovima, slasticama, suvenirima, rukotvorinama, prirodnim čajevima, suhomesnatim proizvodima. Ove godine u požeškoj pješačkoj zoni bit će ih gotovo 60.

Ovogodišnja manifestacije započinje već u jutarnji satima i to prigodnim jesenskim sajmom, zatim nastupom mladog tamburaškog sastava De Gotho, Folklornog ansambla Požega i KUD-a Požeška dolina, dok su za najmlađe pripremljene brojne jesenske radionice i igraonice u suradnji s osnovnim školama, Društvom „Naša djeca“ i Odredom izviđača Požega. U sklopu manifestacije bit će dodijeljena i priznanja najboljim medarima u sklopu Županijskog ocjenjivanja meda. Stari običaj proslave Martinja, o kojem je Glasnik Požeške županije pisao još 1903. godine preselio se u novije vrijeme iz vinograda na asfalt, uz program koji okuplja ne samo ljubitelje vinskih kapljica. kaže direktorica.

Vinogradi ipak nisu zaboravljeni jer u suradnji s HPD Gojzerica, HPD Sokolovac i HPD HZZO organiziran je izlet Požeškom gorom. Središnji dio manifestacije, obred krštenja mošta uz vinskog biskupa Vladu Bauera i njegove ministrante, održat će se u predvečernjim satima uz nastup Požeških tamburaša, dok će tijekom oba dijela programa svoju ponudu predstaviti vinari požeškog kraja koji će na svoji vinskim kućicama u ponudi imati degustaciju mladog vina.

Za kraj, u suradnji s Udrugom mladi za mlade Pleternice, Savjetom mladih Požeško-slavonske županije, Klubom za mlade „Vallis Humanum“, Požeško-slavonskom županijom, Gradom Požega i Gradom Pleternica održat će se humanitarni koncert”Mladi za Martinu” benda Crvena jabuka. Cijena ulaznice je 50 kn u pretprodaji, a 70 kn na dan koncerta u dvorani.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot