Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Okupacija Požege skoro zaboravljenim vozilima /FOTO-VIDEO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Okupacija Požege skoro zaboravljenim vozilima /FOTO-VIDEO/ Požega.eu | Okupacija Požege skoro zaboravljenim vozilima /FOTO-VIDEO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Ljubitelji limenih ljubimaca, posebno onih starijih godišta, imali su priliku odmoriti oči i na požeškom Trgu sv. Trojstva vidjeti na jednom mjestu više od 50 vozila Fićo koja su nekada život značila i bila atraktivno prijevozno sredstvo.

Mnoge je to vratilo u sjećanja i lijepe uspomene kojom prigodom su se prisjetili odlazaka na more i druge destinacije sa svojim roditeljima što je za većinu njih bilo nezaboravno vrijeme.

-Nas tri prijatelja odlučili smo organizirati prvi Fićo susret u Slavoniji. Kao što vidite pristižu brojan vozila, a mi ih ovdje očekujemo više od 50. Ovdje su vlasnici vozila iz Njemačke, Švicarske, Slovenije, Austrije i Italije te susjednih zemalja, Srbije i Bosne i Hercegovine. Zadržat ćemo se ovdje kod vas u gradu i kasnije se zaputiti prema Glavici gdje vraćamo Fiću tamo gdje je bio prije 30 odnosno 40 godina. Posjetiti ćemo grad Kutjevo i općinu Velika. U općini Velika sudjelovat ćemo na manifestaciji Najduži stol u Hrvata što će nam biti posebno zadovoljstvo gdje ćemo se družiti do dugo u noć - rekao je Tomislav Juras, predsjednik Dalmatinskog Fićo kluba koji je dodao kako su prisutna vozila od 1955. pa sve do 1985. kada je prestala proizvodnja tog vozila.

Vrijeme je poslužilo pa su tako brojni Požežani razgledavali vozila, u njih sjedali te uz uspomene nakratko uživali.

Foto: Ante KrstanovićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.