Oklada vrijedna janjca: Požeški vinogradar Branko Smolić provukao se kroz “mačju” rupu

Autor: Jelenko Topić

Nisu rijetki slučajevi u našim krajevima da se ljudi klade za različite stvari što je često vrlo zanimljivo. Požeški vinogradar Branko Smolić, koji uz vinograd na dijelu Fratarskog puta podno legendarnog požeškog brda Sokolovac ima klijet okladio se sa skupinom prijatelja da će se provući kroz otvor na vratima njegove klijeti kuda se obično provlači mačka! Obećano je učinjeno.

Njegovi prijatelji vinogradari Dinko Brus, Zlatko Vuković, Marijan Anić, Elvis Arambašić i Željko Merše, koji tu uglavnom na Sokolovcu imaju svoje trsje, zauzvrat budući su izgubili okladu kupili su janje teško tridesetak kilograma koje su kod Smolića ispekli, pa se svi zajedno počastili. Uz to Merše je pripremio roštilj za one koji ne jedu janjetinu.

Uz ovo veselo društvo, koje je često sklonu ovakvim okladama, međusobnim smicalicama i podvalama, te dogodovštinama, okupilo se i desetak njihovih prijatelja, te supruge.

Domaćin Brana Smolić osigurao je domaće vino iz svoga podruma, te druga pića, ali i mladi luk iz vrta pokraj klijeti.

Tako su se svi zajedno lijepo proveli veseleći se po ugodnom lipanjskom danu na brdu iznad svoga grada.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88