Održane “Bekteške ljetne noći uz sklopu kojih i Dan Branitelja” /FOTO/

Autor: D.K.

U sklopu več poznate manifestacije Bekteške ljetne noći u organizaciji DVD-a Bektež, održana je i „Noć hrvatskih branitelja“ s malonogometnim turnirom uz sjećanje na poginulog pukovnika Dragana Jajića.

Dragan Jajić, pukovnik Hrvatske vojske, dragovoljac Domovinskog rata poginuo je 23.listopada 1991.g. na području Nježića. Prigodan životopis  Dragana Jajića pročitala je Maja Stipić.

Njemu u čast organizirana je „Noć hrvatskih branitelja“ u sklopu 5.Bekteških ljetnih noći, a poginulog branitelja prisjetili su se njegovi suborci, rodbina, prijatelji i mještani.

Uz prigodnu molitvu koju je predvodio kutjevački župnik Ivan Štivičić, kod spomen ploče na područnoj školi položen je vijenac i zapaljene svijeće. Uz rodbinu, prijatelje i mještane Bekteža vijenac je položila vatrogasna mladež uz najstarijeg aktivnog vatrogasnog člana Ivana Franjetića, te su isti zapalili svijeće.

U sklopu „Noći hrvatskih branitelja“ odigran je i malonogometni turnir, čiji su pobjednici bili ekipa Veterana Ivice Malnara.

Uz nogometni turnir „Dragan Jajić“ organizatori su pripremili i turnir u beli, čiji su pobjednici bili ekipa sa područja Čaglina, bogatu ponudu jela i pića, te glazbeni program za koji su bili zaduženi VIS Kutjevački maligani.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Grada Kutjeva i DVD-a Bektež.

Tekst i foto: Ivana Benčić

Foto: Ivana Benčić

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek