Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
DOMAĆIN OSNOVNA ŠKOLA FRA KAJE ADŽIĆA U PLETERNICI

Održana Županijska smotra LiDraNo 2024.

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

U Osnovnoj školi fra Kaje Adžića u Pleternici održana je 1. ožujka Županijska smotra LiDraNo 2024. Požeško-slavonske županije. Program Smotre obuhvatio je dvije lokacije: u prostoru škole te u multimedijalnoj dvorani Interpretacijskog centra Terra Panonica. Literarni i novinarski izraz izvođen je u školskom prostoru, a dramski izraz u kinodvorani u kojoj je bilo svečano otvorenje.


Prigodnim pozdravnim riječima brojnim učenicima, njihovim mentorima i gostima obratiio se školski ravnatelj Hrvoje Galić. U ime sponzora Izdavačke kuće Alfa to je učinio Tomislav Fužul, a u ime Grada Pleternice zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić koji je ujedno otvorio LiDraNo 2024.


U prigodnom programu otvorenja nastupili su učenici 3a, 4 a , 5. i 7. razreda pleterničke osnovne škole i 3. razreda Područne škole Gradac, te Tamburaški komorni sastav pleterničkog Odjela požeške Glazbene škole. Poslije toga se nastavilo s dramskim izrazom sa zanimljivim i dinamičnim, pojedinačnim i skupnim izvedbama mladih glumica i glumaca osnovnih i srednjih škola. Povjerenstvo koje je odlučivalo o tome tko će sudjelovati na Državnoj smotri radilo je u sastavu: Mario Kovač, državni izbornik, Marijana Matoković, glumica i lutkarica, Valentina Mirković, učiteljica OŠ Anuna Kanižlića iz Požege, i Ljiljana Đurđević, pedagoginja OŠ Stjepana Radića iz Čaglina. Literarni i novinarski izraz za osnovne i srednje škole održan je u trima školskim učionicama, a zatim okrugli stolovi s učenicima i njihovim mentorima. Poslije stanke za ručak, u kinodvorani su održani okrugli stolovi pojedinačnog i skupnog scenskog izraza s učenicima i mentorima.


Naposljetku su proglašeni predloženi učenici za državnu razinu literarnog, novinarskog i scenskog izraza. Za literarni izraz to su za osnovne škole Benedikta Samaržija (OŠ Dobriše Cesarića, Požega) i Anamarija Bošnjak (OŠ Julija Kempfa, Požega), a za srednje škole Anna Kuzmanović (Gimnazija Požega) i Eva Svjetličić (Gimnazija Požega). Za samostalni novinarski izraz proglašeni su iz osnovnih škola Tena Badrov (OŠ Braće Radića, Pakrac) i Dorja Pavlović (OŠ Ivana Gorana Kovačića, Velika). Iz srednjih škola to su Mia Crnolatac (Ekonomska škola Požega) i Marija Maglajić (Gimnazija Požega). Za školske listove osnovnih škola to su Nika Marić (Katolička osnovna škola) te Ema Drda, Hana Čeliković i Korina Perić (OŠ Dobriše Cesarića, Požega). Među srednjim školama to je list požeške Obrtničke škole i učenici Emanuela Grgić, Nika Jurković, Rita Udovičić, Lana Musić-Kovačević i Nikolina Štiglić.


Za pojedinačni dramski izraz proglašeni su iz osnovnih škola Lana Kraljević (OŠ Ivana Gorana Kovačića, Velika), a iz srednjih škola Krešimir Jaković (Katolička gimnazija Požega). Za dramski skupni izraz to su učenici osnovnih škola Lipik i Julija Kempfa iz Požege. Iz srednjih škola proglašeni su učenici Gimnazije i Katoličke gimnazije u Požegi.


U prosudbenom povjerenstvu za literarni izraz za osnovne škole bile su Đurđica Gatjal, književnica, Valentina Čurčić, prof. hrvatskog jezika OŠ Antuna Kanižlića, Požega, Anita Katić, prof. hrvatskog jezika, Gimnazija Požega. Za srednje škole bile su to Lucija Relić, bacc. komp. knjiž. i angl., pjesnikinja, Tanja Španjić, prof. hrvatskog jezika, Srednja škola Pakrac, i Silva Mihalj Živković, prof. hrvatskog jezika, OŠ Julija Kempfa, Požega. Za novinarski izraz za osnovne i srednje škole članice povjerenstva bile su Aleksandra Šutalo, dipl. novinarka, Gradska knjižnica Požega, Ana Marinić, stručna suradnica knjižničarka, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Velika i Kristina Šimić, prof. hrvatskog jezika, vlasnica portala Incerum media.


Prigodnim pozdravnim riječima sudionicima ove manifestacije obratila se predsjednica županijskog povjerenstva prof. Renata Matičević te je zahvalila i čestitala svima na sudjelovanju te na kreativnim i umjetničkim nastupima. Naposljetku su svečano uručena priznanja svim učenicima koji su predloženi za državnu razinu, a uručio im je ravnatelj pleterničke osnovne škole Hrvoje Galić.

Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo