ODRŽAN DAN RUKOMETA U KUTJEVU: Najmađe generacije su prioritet /FOTOGALERIJA/

Autor: D.M.

Rukomet u Kutjevu ima bogatu tradiciju, a prema svemu sudeći i budućnost, istakao je otvarajući Dan rukometa Josip Budimir, gradonačelnik grada Kutjeva u koji je svojim dolaskom uveličao sportsku manifestaciju koja se održala u sportskoj dvorani Osnovne škole Zdenka Turkovića.

Kada gradonačelnik govorio o sportskoj dvorani mislio je na novu onu novu koja će se graditi u vrijednosti  gotovo sedam milijuna eura za koju su gotovi projekti, a financirat će se većinom sredstvima EU fondova. Tako bi Kutjevčani imali uvijete ne samo za treninge već odigravanje složenijih utakmica.

Prošle su počeli a ove godine nastavili sa organiziranjem Dana rukometa u Kutjevu i povratkom ovog sporta u gradić podno Krndije.

Ovoga puta upriličen je i turnir najmlađih generacija od četiri do 12 godina starosti, klubova RK Požege, RK Slavonka iz Nove Gradiške koji vodi Ljiljana Zdunić i koja je uspješno branila prvoligaške boje požeškog RK Zvečeva, domaćin RK Kutjevo pod vodstvom agilne Ane Marković Voštog, te posebni  gosti turnira Juniorska škola rukometa Čelik iz Zenice u susjednoj BiH.

Kutjevo je bilo poznato ne samo po vinu već i po vrhunskom rukometašima. Malo je poznato da su prije dvadeset godina igrali u Drugoj rukometnoj ligi Hrvatske. Nažalost, prije desetak godina rukomet je u ovoj sredini zamro. Tako su prije dvije godine Kutjevčani počeli rad s najmlađim generacijama koji bi trebali povratiti slavu svojih prethodnika majki i očeva, djedova i baka, istakla je Ana Marković Voštog pozdravljajući sudionike u ime organizatora RK Kutjevo.

Druženje je nastavljeno domjenkom koji su pripremile mame malih kutjevačkih rukometaša i obećanjem da će se ovakav susret generacija i turnir ubuduće održati zadnje subote u veljači svake godine.

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek