Čaglin nastavlja s investicijama: “Konstruktivnim prijedlozima i međusobnim uvažavanjem radimo za naše mještane”

Autor: S.P./D.K.

ČAGLIN – Vrijedno je za spomenuti ono što se u prvih šest mjeseci ove godine odradilo na području općine Čaglin o čemu je tamošnji načelnik Dalibor Bardač izvijestio općinske vijećnike, a kroz medije predstavlja sve pokrenute ili ostvarene brojne značajne aktivnosti u segmentu održavanja komunalne infrastrukture i prostornog uređenja.

Polugodišnje izvješće načelnika općine Dalibora Bardača koji je nakon lokalnih izbora ponovo izabran za tu funkciju, pozitivno su ocijenili i svi općinski vijećnici, jer kako je istaknuo načelnik Bardač – bez obzira na stranačku pripadnost svima je prioritet dobrobit stanovnika i razvoj općine.

Među značajnijim projektima izdvajaju se radovi na dječjem vrtiću, te pripreme za uređenje društvenog doma u Milanlugu.

-Na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije općina Čaglin je prijavila radove na dječjem vrtiću te nam je odobreno 400 tisuća kuna, a krajem ožujka potpisan je i ugovor o dodjeli sredstava s istim ministarstvom. Iz natječaja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na koji se općina Čaglin prijavila odobreno nam je 120 tisuća kuna za društveni dom u Milanlugu. Također iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja općini Čaglin iz natječaja na koji smo se javili odobreno nam je gotovo 25 tisuća kuna za I. izmjene i dopune prostornog plana općine Čaglin. Ukupna vrijednost ugovora za izradu izmjena i dopuna iznosi gotovo 50 tisuća kuna što znači da nas Ministarstvo sufinancira s 50 posto sredstava. To su doista značajni projekti koji se izdvajaju svojom financijskom zahtjevnošću – naglašava načelnik Bardač dodajući kako je u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Čaglin i nogometnim klubom „Omladinac“ Čaglin pripremljena i dokumentacija za prijavu na mjeru
7.4.1 ruralnog razvoja, a radi se o izgradnji vatrogasnog doma u Čaglinu te rekonstrukciji zgrade NK „Omladinca“.

-Obje prijave su izvršene u travnju i čekaju odobrenje. Dokumentacija je pripremljena i za legalizaciju mrtvačnica te za rekonstrukciju državne ceste D53 koja prolazi kroz Čaglin. Pripremana je dokumentacija za legalizaciju mrtvačnica u našim grobljima, arhitektonske projekte smo imali u arhivi, u ovom razdoblju je odrađen i geodetski dio tako da smo za 21 mrtvačnicu pripremili kompletnu dokumentaciju za legalizaciju koja se ovih dana šalje u Odjel za gospodarstvo i graditeljstvo Požeško-slavonske županije – dodaje Bardač i nastavlja kako se u ovom razdoblju intenzivno radilo na potrebnoj dokumentaciji za rekonstrukciju državne ceste D53 kroz Čaglin.

-Uvjeren sam da će natječaj za izvođača radova biti ubrzo raspisan, a isto tako iza toga i početi radovi na rekonstrukciji – pojašnjava načelnik Bardač.

Za naselja Vlatkovac, Stari i Novi Zdenkovac i Duboka kako je i najavljeno s tvrtkom Komunalac Požega d.o.o. odrađene su sve predradnje i započet je odvoz smeća i iz tih naselja što će značajno podići kvalitetu života tamošnjim stanovnicima.

U suradnji s LAG-om Posavina i Udrugom Bubamara iz Bebrine i u ovom razdoblju nastavljeno je održavanje igraonice za najmlađe stanovnike, igraonicu jednim dijelom sufinancira i općina Čaglin, a trenutno igraonicu pohađa 15-tak mališana.

-Uz ovih nekoliko značajnijih aktivnosti općina Čaglin svakodnevno vrši održavanje javnih površina, nerazvrstanih cesta, poljskih puteva i groblja. Putem vlastitog komunalnog poduzeća nastojimo sve vlastite površine održavati, puteve nasipavati, a ceste i groblja održavati. Sve svoje zakonske obveza prema Crvenom križu, Vatrogasnoj zajednici Požeštine, Javnoj vatrogasnoj postrojbi, strankama, općina Čaglin je u potpunosti izvršila – naglasio je Bardač.

Svim civilnim, sportskim, kulturnim i ostalim udrugama, te župama koje su uvrštene u proračun općine Čaglin sredstva su isplaćena u potpunosti, a također su isplaćena i sredstva za studente srednjoškolce, novorođenčad i socijalno ugrožene i sve to u okviru financijskih mogućnosti planiranih skromnim općinskim proračunom čime se općina Čaglin može ponositi.

-Jedino i samo jedino dobrom komunikacijom, konstruktivnim prijedlozima i obostranim uvažavanjem možemo rješavati probleme na zadovoljstvo svih.
Drago mi je da su već prvi radni susreti s vijećnicima u novom sazivu pokazali kako postoji težnja ka korektnom odnosu i obostranom uvažavanju jer bez obzira na stranačku pripadnost svi smo tu zbog istog cilja, a to je da radimo na dobrobit naših stanovnika te na boljitku i razvitku naše općine – zaključio je Bardač.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: