Odluka MIP-a: Lucić ostaje bez saborskog imuniteta, na potezu je pravna država

Autor: D.K.

blankZAGREB/POŽEGA – Franjo Lucić, saborski zastupnik i donedavni predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije ekspresno je ostao bez saborskog imuniteta.

Tako je danas jednoglasno odlučilo Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora, a na zahtjev DORH-a. Slijedi i odluka zastupnika u Saboru, no pravna država može provoditi određene radnje i bez formalne potvrde Hrvatskog sabora.

Lucića se sumnjiči za pokušaj podmićivanja novinara, što je presedan u hrvatskoj političkoj povijesti. On to oštro demantira tvrdeći da će, bude li potrebno, to dokazati na mjerodavnom mjestu. Kako su se u cijeloj priči pojavila i dva svjedoka o pokušaju Lucićeva podmićivanja novinara putem telefona, svaki daljnji scenarij u slučaju Lucić je lako moguć.

Hoće li cijela križaljka oko navodnih Lucićevih gospodarskih malverzacija te korištenja braniteljskih kredita za izgradnju apartmana na moru, uključiti i nove aktere, pokazat će vrijeme. No, i to je moguće. Jer, kako neslužbeno doznajemo, ovih je dana izuzeta i opsežna dokumentacija iz Hrvatskih šuma u kojima je, navodno, Franjo Lucić u talu sa prijateljem i čelnim čovjekom Hrvatskih šuma Požega Marijanom Aladrovićem, u toj tvrtki „zamutio“ više od 15 milijuna kuna.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića