Odlučeno koja će 23 izvođača nastupiti na Zlatnim žicama Slavonije – Požega 2022. od petka 2. rujna do nedjelje 4. rujna!

Autor: D.K.

Nakon provedenog Natječaja za nove skladbe za festival Zlatne žice Slavonije – Požega 2022., odabrane su pjesme koje će biti izvedene na ovogodišnjem festivalu u nedjelju 4. rujna, na Trgu Svetog Trojstva u Požegi, uz izravan prijenos u programu Hrvatske televizije i Hrvatskog radija.

Stručno povjerenstvo imalo je težak posao odabrati izvođače i pjesme koje su zavrijedile biti dio najvećeg festivala tamburaške glazbe. Odabrali su 22 najbolje skladbe, a prema novoj koncepciji, polovica pjesama tradicionalnog je glazbenog izričaja, dok drugu polovicu čine modernije verzije tamburaške glazbe. Svoje mjesto na festivalu naći će i pobjednička pjesma festivala Zlatni glas Zlatne doline iz Kaptola.

A ovo su 23 izvođača za Zlatne žice Slavonije – Požega 2022:

 1. ŠIMA JOVANOVAC
 2. STJEPAN JERŠEK ŠTEF
 3. SLAVONSKE LOLE
 4. ŽELJKO BARBA
 5. MARTA NIKOLIN
 6. IVAN ŠTIVIĆ
 7. KVARTET GUBEC
 8. RAVNICA
 9. ŠOKCI
 10. TKANICA
 11. ŽETEOCI (Pobjednička skladba sa festivala Zlatni glas Zlatne doline Kaptol 2022.)
 12. MIROSLAV ŠKORO
 13. BOSUTSKI BEĆARI
 14. VRANAC
 15. GAZDE
 16. SLAVONIA BAND
 17. DŽENTLMENI
 18. CURE IZ CENTRA
 19. CECILIJA
 20. LIDIJA BAČIĆ
 21. LEGE
 22. KAS
 23. POSEGANA

Požeški festival ove godine je trodnevna manifestacija od petka 2. rujna do nedjelje 4. rujna s glavnim događanjima na Trgu Svetog Trojstva.

Osim Zlatnih žica Slavonije u nedjelju, prvi dan festivala održat će se tradicionalno otvorenje i nastup kulturno-umjetničkih društava, a u subotu je retrospektivna večer posvećena Krunoslavu Kići Slabincu. Sve tri večeri nakon glavnog programa na festivalskoj pozornici slijede koncerti eminentnih imena tamburaške glazbe.

Više detalja o sve tri festivalske večeri, imenima koncertnih izvođača, dodatnim sadržajima i događanjima bit će poznato početkom lipnja, što će biti objavljeno na prvoj ovogodišnjoj konferenciji za medije Zlatnih žica Slavonije – Požega 2022. godine.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek