Odlikovanja pohvalnice i priznanja pripadnicima Oružanih snaga u prigodi 12. godišnjice Središta za obuku i doktrinu logistike Požega /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

POŽEGA – U požeškoj vojarni 123. brigade proslavljena je 12. godišnjica Središta za obuku i doktrinu logistike kroz koje je kroz proces obuke i školovanja osposobljeno više od 13 tisuća pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske ali i stranih vojnika iz Litve, Crne Gore, Mađarske i Slovenije.

Uz visoke časnike, dočasnike, vojnike i namještenike na svečanosti obilježavanja bili su predstavnici gradova i općina s područja Požeško-slavonske županije, udruga proisteklih iz domovinskog rata, policije i dr.

Sve nazočne je na početku pozdravio pukovnik Mato Tomašević, zapovjednik požeške vojarne 123. brigade i Središta za obuku i doktrinu logistike Požega koji se osvrnuo na povijest i prisjetio se rada, razvoja, zadaće i uloge u obuci i izobrazbi vojnikinja i vojnika kroz sve pretekle godine.

pukovnik Mato Tomašević, zapovjednik požeške vojarne 123. brigade i Središta za obuku i doktrinu logistike Požega

-Prvu obuku vojnika u vojarni 123. brigade Hrvatske vojske započeli smo provoditi u svibnju 1992. godine kada je osnovan centar za obuku i odgoj vojnika Požega koji je preustrojima više puta mijenjao ime ali uvijek s istom zadaćom, obuka ročnika pješačke specijalnosti. Stavljanjem služenja vojnog roka u mirovanje i spajanjem triju postrojbi, Središte za obuku pješaštva Požega, Središta za obuku prometnih specijalnosti Požega i Središta za obuku logističkih specijalnosti Zagreb 2005. godine ustrojeno je Središte za obuku i doktrinu logistike s misijom osposobljavanja pripadnika oružanih snaga RH za obnašanje dužnosti i zadaća u funkcionalnom području logistike te razvoj doktrina logističkih službi i naučenih lekcija – rekao je između ostalog pukovnik Tomašević dodajući kako su od zadnjeg obilježavanja Središta uspješno proveli preko 100 obučnih događanja i osposobili preko 1300 polaznika

-Izradili smo doktrinarne publikacije tehničke, prometne, intendantske službe, razvili tri nova programa obuke, a 22 djelatnika su stekla dodatne sposobnosti kroz izobrazbi i obuku kako u zemlji, tako i u inozemstvu. Također, u proteklom periodu za svoj rad nagrađeno je i pohvaljeno 26 pripadnika naše postrojbe. Dio časnika i dočasnika sudjelovao je ili još uvijek sudjeluje u međunarodnim vojnim operacijama na Kosovu i u Afganistanu te u međunarodnim misijama gdje god je potrebno – nastavio je pukovnik Tomašević upućujući čestitke svim pripadnicima središta povodom 12. obljetnice Središta za obuku i doktrinu logistike.

brigadir Željko Dadić, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu

Čestitke je uputio i zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadir Željko Dadić, koji je nagrađenima uručio odlikovanja pohvalnice i priznanja nakon čega su položeni vijenci na spomen obilježje vojarne 123. brigade HV i služena sveta misa u vojnoj kapelici sv. Ivana Krstitelja.

Spomenicom Domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga odlikovala je pukovnika Miroslava Zeleniku, pukovnika Antu Mikića, bojnika Miroslava Žilića, bojnika Vjekoslava Reitera, bojnika Miru Šimića, bojnika Dalibora Budmilića, satnika Marijana Šarića i stožernu narednicu Marijanu Šestak.

Zapovjednik Zapovjedništva za potporu pohvalio je časničkog namjesnika Zvonka Miličevića koji je na poklon dobio i dalekozor, a pisanu pohvalu dobio je pukovnik Ivica Mandić. Nagradnim dopustom u trajanju od pet radnih dana nagrađen je pukovnik Zlatko Vuković i satnik Jurica Margeta.

Nagradnim dopustom od tri radna dana zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike nagradio je bojnika Mladena Miletića, bojnika Antuna Klobučara i narednika Tomicu Pečura dok je pisanu pohvalu dobio Slavko Karača.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek