ODLAZAK LEGENDE: Golgeter sjajne generacije Slavonije Tonči Leš izgubio bitku sa teškom bolešću

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Među sportašima i ljubiteljima nogometa u Požegi i okolini tužno je odjeknula vijest da je preminuo Tonči Leš(62), proslavljeni golgeter sjajne generacije nogometaša požeške Slavonije.

Rođen je 1955. godine, a nakon školovanja radio je u Plamenu, PPK Kutjevu i Požeškoj dolini.

Kao dragovoljac uključio se u domovinski rat, te je kasnije bio časnik u požeškoj vojarni da bi 2005. otišao u mirovinu. Nakon dugogodišnje borbe s teškom bolešću umro je ostavivši iza sebe impresivnu nogometnu karijeru igrajući u Slavoniji i NK PPK Kutjevo.

Aktivno je branio boje ponajbolje generacije Slavonije istakavši se u napadačkim redovima i postigavši mnogo golova. Ta mnogi je zovu zlatna generacija pod stručnim vodstvom legendarnog trenera Dragutina Krizmanića postigla je najveći uspjeh u povijesti najpopularnijeg sporta plasiravši se 1977. godine, kada je Požega slavila 750 godina prvog spomena, u ondašnju jedinstvenu Hrvatsku ligu! Mnogima su ostale u sjećanju poznate kvalifikacije sa đakovačkim Jedinstvom nakon kojih se ta generacija: Kozar, Tomljenović, Brekalo, Štefulinac, Pasariček, Ivan i Antun Ferenc, Radišić, Urban, Fiket, Šulc, Kifer i drugi  plasirala u visoki nogometni rang.

Detaljnije o njegovom životom i sportskom putu možete vidjeti na Youtube pod „sjećanja-tonči leš“, a tu emisiju snimila je Poljoprivredna TV.

Posljednji ispraćaj legendarnog Tončija Leša bit će u subotu u 17 sati na gradskom groblju sv. Ilije u Požegi.

Više iz kategorije