Odlazak dvojice Požežana na Svjetsko prvenstvo u šaranlovu: “Neću se ljutiti ako se vratite sa zlatnom medaljom”

Autor: DK

POŽEGA – Malo je možda poznato da Požega ima veoma uspješne ribolovce, svejtske prvake koji su na raznim natjecanjima diljem Europe i svijeta uvijek na postoljima jer postižu prestižne rezultate.

Uoči odlaska na jeoš jedno svjetsko prvenstvo u Kapošvar u Mađarsku požeški gradonačelnik Darko Puljašić primio dvojac koji ide po zlatnu medalju, Dalibora Banaja i Hrvoja Jakopčevića sa svojim trenerom Milanom Beslićem. Oni će kao članovi Hrvatske šaranske reprezentacije otputovati u Mađarsku 17.rujna na Svjetsko prvenstvo u šaranlovu gdje će biti osam dana, a samo natjecanje traje 72 sata.

Da su se psihički i na sve druge načine naši ribolovci pripremili ne treba sumnjati kao i da će postići zavidan uspjeh jer su to kroz dosadašnja natjecanja i dokazali.

-Zahvalan sam i sretan što je ovaj tim vrhunskih sportaša danas u gradu Požegi. Kao gradonačelnik, ali i kao sugrađanin ponosan sam. No, pitam našu požešku javnost, tko zna da imamo svjetske prvake u svom gradu? Stoga doista moramo raditi na promociji vrhunskih sportaša jer nije sport samo onaj masovni, već evo, dokazujemo da se uvijek može i pojedinac izdvojiti zbog iznimnih sposobnosti u sportu ili nekim drugim stvarima. Ovi mladi ljudi puno su uložili u sebe, u treninge, u opremu, no ponajprije oni vjeruju u sebe, hoće i znaju da mogu, to smo i čuli – rekao je gradonačelnik Pulajšić i naglasio neka se ide po zlatnu medalju.

-To je ono što želim kroz ovaj mandat, s Požežankama i Požežanima dokazati da mi možemo sami puno toga napraviti, a ovi naši sugrađani, vrhunski sportaši dokaz su više da je tako – dodao je Puljašić zahvaljujući ribičima, Daliboru i Hrvoju izražavajući zadovoljstvo što će boje Hrvatske i Požege biti tamo zastupljene te da će ih svakako rado dočekati kako bi proslavili zlatnu medalju.

Dalibor Banaj

-Ove je godine velika konkurencija, nastupit će 26 zemalja. Svaka zemlja ima po tri ekipe, tako da je veliki broj natjecatelja. Nadamo se najvišem postolju, imali smo prije tjedan dana jedno natjecanje, ostvarili smo jako dobar rezultat, tako da je to bio svojevrstan trening i imamo određene reference za zlato – rekao je Dalibor Banaj dok njegov kolega Hrvoje Jakpočević dodaje kako će se boriti i za pojedinačno ali i ekipno zlato.

Hrvoje Jakopčević

-Zadnje četiri godine smo stalno na postolju i uvjereni smo kako će dobar rezultat biti i sada – naglasio je Hrvoje Jakopčević.

Vrhunski, uporni ali i samozatajni, stoga je vrijeme da za “zlatne ribiče”  sazna i šira javnost, jer oni mogu biti i vrhunski uzor svima te podsjetnik koliko puno možemo napraviti i sami, bez previše pomoći “sa strane”, smatra gradonačelnik Puljašić.

Više iz kategorije