Ocjenjuje se više od 350 rogovlja i drugih trofeja, a ima i zlatnih

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Po tradiciji na završetku svake lovne sezone pa tako i prethodne 2016./17. godine prema Zakonu o lovstvu obavezno je ocjenjivanje lovačkih trofeja temeljem novodonesenog Pravilnika o načinu ocjenjivanja trofeja divljači što će provesti ovlašteno deveteročlano Povjerenstvo Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

Lovački savez Požeško-slavonske županije, kao i prethodnih godina organizira ocjenjivanje za dva svoja područja pakračko-lipičko za tamošnjih pet lovačkih udruga, te u Požegi za  Požešku kotlinu  i to za sva društva s tih područja. Ove godine na ocjenjivanje je prijavljeno više od 350 rogovlja i drugih trofeja odstrijeljene divljači.

-Posebna pozornost kod ocjenjivanja, koje se provodi po međunarodnim CIC- standardima kod rogovlja pridajemo rasponu i dužini rogova, te parožaka, zatim volumenu, brutto težini, točkama ljepote, ali i odbicima – kazao nam je Denis Milošević, predsjednik Povjerenstva za ocjenjivanje lovačkih trofeja ove županije, te dodao da među ocijenjenim trofejima već ima dosta onih koji su u kategoriji zlata iz čega je vidljivo da je ova lovna godina bila dobra za ovdašnje lovce.

Nakon obrade bit će poznati dobitnici pojedinih nagrada za svoje trofeje, a njihovi vlasnici  dobit će trofejne listove, te lovačka društva ocjenbene listove radi ustrojstva evidencije svojih trofeja. Vlasnicima će biti dodijeljene medalje.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek