Ocjenjivanje vina iz zemlje i inozemstva 7. i 8. svibnja, proglašenje i dodjela nagrada na „Slanvinu“ 19. 5.

Autor: Jelenko Topić

„VINO-KAP“ U KAPTOLU

KAPTOL – Udruga vinogradara, vinara i voćara „Vino-kap“ iz ovog mjesta priprema svoje tradicionalno istoimeno ocjenjivanje vina, koje je svake godine u svibnju. Ove godine bit će to 11. Županijsko ocjenjivanje, zatim 5. Međunarodno, 3. Međužupanijsko ocjenjivanje vina i 2. Ocjenjivanje vina sorte Pinot sivi.

Pokrovitelj ocjenjivanja je Požeško-slavonska županija, a supokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva RH, te općina Kaptol.

Ferdinand Novak, predsjednik Udruge „Vino-kap“

-Ukupno je pristiglo oko 150 uzoraka vina za ova ocjenjivanja, a postupak će 7. i  8. svibnja provesti stručno povjerenstvo na čelu s mr. Josipom Mesićem, pročelnikom Odjela vinogradarstva, vinarstva i voćarstva Veleučilišta u Požegi – kazao nam je predsjednik Udruge „Vino-kap“ Ferdinand Novak.

Proglašenje rezultata ocjenjivanja, te dodjela nagrada održat će se 19. svibnja u sklopu gastronomsko-turističke priredbe „Slanvin“ na prostoru Sportskog parka u Kaptolu, kada se ocjenjuju najbolje spravljene slanine u organizaciji udruge „Požeški čuvari baštine“, Kronike požeško-slavonske i udruge „Vino-kap“.

Treba reći da će na Međužupanijskom natjecanju sudjelovati vinari iz Crikvenice i Krka jer je pravilo da to budu proizvođači svake godine iz druge regije naše zemlje. Na Međunarodnom ocjenjivanju gosti će po tradiciji biti Mađari s područja Balatona, Villanya i Syklosa, dok će među tridesetak uzoraka Pinota sivog biti uzorci iz Slovenije, Mađarske i Srbije.

Foto: Arhiva, pozega.eu

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: