Ocjenjivanje lovačkih trofeja u požeškom, pakračkom i lipičkom kraju

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA/PAKRAC/LIPIK – Na završetku lovne sezone 2014./15. godine prema Zakonu o lovstvu obavezno je ocjenjivanje lovačkih trofeja temeljem novodonesenog Pravilnika o načinu ocjenjivanja trofeja divljači što će provesti ovlaštena komisija.

Lovački savez Požeško-slavonske županije, kao i prethodnih godina organizira ocjenjivanje za dva svoja područja pakračko-lipičko i požeško  i to za sva društva s tih područja. Tako će se 18. travnja u lovačkom domu LD Jelen iz Lipika obaviti ocjenjivanje trofeja iz toga društva, te još iz Slavuja(Gaj) i Fazana(Pakrac), dok će se sutradan 19. ovog mjeseca u lovačkom domu LD Košuta u Branešcima ocijeniti trofeji članova toga društva i susjednog Psunja(Pakrac).

Tjedan dana kasnije, točnije u četvrtak 23. travnja, petak 24. travnja i subotu 25. travnja u prostorijama Županijskog lovačkog saveza u Požegi ocjenjivat će se trofeji s područja Požeške kotline uključujući i one od privatnih lovozakupnika koji gospodare tamošnjim lovištima. Tako će se prvoga dana od 15 sati preuzimati trofeji od društava Sokolovac i Šijak iz Požege, Šljuke iz Brestovca, Seljaka iz Jakšića i Psunja iz Orljavca. Slijedećeg dana(petak) od 15 sati trofeje će moći donijeti lovci Papuka (Biškupci), Vranovca(Vetovo), Šljuke(Pleternica),Dilja(Buk), Vepra(Kaptol), kao i zakupnici Boris Janić i Alojz Požgaj. U subotu od 8 sati trofeje mogu donijeti članovi Jelena(Požega), Slavonca(Kutjevo), Fazana(Ruševo), Vidre(Čaglin), Sokola(Bučje), Vražjaka(Sesvete), Lapjaka(Velika), Kune(Paka), Strijele (Bektež) i zakupnika Ferdinand.

Vlasnici stečenih trofeja dobit će trofejne listove, a društva ocjembene listove radi ustrojstva evidencije svojih trofeja. Naknadno će lovcima za njihove trofeje biti dodijeljene medalje.

(Foto: Ilustracija, pozega.eu)

Više iz kategorije