Na ocjeni više od 150 uzoraka vina iz više država, a po prvi puta i pinota sivog

Autor: Jelenko Topić

KAPTOL – Do 29. ovog mjeseca u općini Kaptol mogu se donijeti vina koja će se naći pred stručnim povjerenstvom na tradicionalnom 10. Županijskom, 4. Međunarodnom i 2. Međužupanijskom ocjenjivanju vina s tim da će se po prvi puta ocjenjivati i pinot sivi. Organizator je Udruga vinogradara i vinara „Vinokap“ iz Kaptola, a pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede RH, Požeško-slavonska županija i općina Kaptol.

-Uzorci koji se donose na ocjenjivanje moraju imati analizu koju radi vinski laboratorij Veleučilišta u Požegi, a ukupno očekujemo oko 150 uzoraka vina iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije pri čemu su Mađari najavili sudjelovanje vinara sa područja Vilanja, Šikloša i Balatona- kazao nam je u podrumu OPG Hrvoja Pavlovića u Češljakovcima predsjednik Udruge „Vinokap“ Ferdinand Novak dodajući da će na Međužupanijskom natjecanju biti vina sa otoka Krka, te iz Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije. Cjelokupno ocjenjivanje provest će stručno povjerenstvo na čelu s dipl. ing. Tomislavom Božičevićem uz kojega će biti enolozi kutjevačkog vinogorja, a ocjenjivat će metodom stotinu bodova.

Ocjenjivanje će se provesti 5. svibnja, a proglašenje 20. svibnja na kaptolačkoj gastronomsko-turističkoj priredbi „Slanvin“ kada će se dodijeliti nagrade.

Proglasit će se najbolje bijelo, crveno i staro vino, a šampion će biti ono sa najboljim prosjekom ocjena.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: