Ocijenjeno više od 260 trofeja divljači iz lovišta sa područja Požeštine

Autor: Jelenko Topić

Kao i prethodnih godina na završetku lovne sezone prema Zakonu o lovstvu provedeno je obavezno je ocjenjivanje lovačkih trofeja na osnovu Pravilnika o načinu ocjenjivanja. Ocjenjivanje u Požegi je provelo ovlašteno deveteročlano Povjerenstvo Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, a 24. travnja slijedi ocjenjivanje trofeja za područje Pakraca i Lipika.

Lovački savez Požeško-slavonske županije i ove je godine organizirao ocjenjivanje u Požegi za lovišta Požeške kotline. Tu je bilo više od 260 kljova, rogovlja i drugih trofeja odstrijeljene divljači.

Predsjednik Povjerenstva za ocjenjivanje Denis Milošević ističe da se posebna pozornost kod ocjenjivanja, koje se provodi po međunarodnim CIC standardima, kod rogovlja pridaje rasponu i dužini rogova, te parožaka, zatim volumenu, bruto težini, točkama ljepote, ali i odbicima.

Među ocijenjenim trofejima ima i onih koji su u kategoriji zlata i to kod jelenske i srneće divljači.

Nakon obrade bit će poznati dobitnici pojedinih nagrada za svoje trofeje, a njihovi vlasnici  dobit će trofejne listove, te lovačka društva ocjenbene listove radi ustrojstva evidencije svojih trofeja. Vlasnicima će biti dodijeljene medalje.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88