„Očajne domaćice“ očarale svirače požeškog, brodskog, gradiškog, našičkog i đakovačkog kraja /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

ZAGRAĐE – Požeški svirački sastav “Estrada“ bio je domaćin tradicionalnog okupljanja  svirača požeškog, brodskog, gradiškog, našičkog i đakovačkog kraja neposredno iza početka ove kalendarske godine. U ugostiteljskoj dvorani  „Kod Franje“ u Zagrađu se okupilo više od 200 svirača, a nastupio je najpoznatiji ženski sastav sa prostora bivše države „Očajne domaćice“ iz Niša(Srbija).

Ovaj sastav djeluje od 2011. godine, a čini ga pet izvrsnih glazbenica, te pjevačica i pjevač, a po repertoaru su izuzetno kompletni počevši od standardnih brojeva svjetske glazbe pa do narodne glazbe sa ovih prostora i najnovijih pjesama modernog zvuka uključujući i žanrove za mlade. Ovo okupljanje poznato je kao Sviračka nova godina jer je poznato da svirači sa svojim sastavima nastupaju na dočecima Nove godine na trgovima, te u ugostiteljskim objektima tako da se onda oni okupe naknadno i dobro zabave uz bogat stol što je bilo u ovom prigodom  u Zagrađu.

Cjelovečernjim nastupom, točnije vrhunskim interpretacijama, virtuoznošću na svojim instrumentima  i zanimljivošću izvedenih pjesama, kao i odabranih mikseva oduševile su prisutne svirače ovog podneblja koji su zaista imali mnogo toga za čuti(ali i vidjeti!) tako da su svi bili zadovoljni atmosferom i druženjem na ovom izuzetnom glazbenom događaju.

Uz svirače tu su bili poklonici i prijatelji glazbe, te obožavatelji “Očajnih domaćica”, a one su ih oduševile dobrom svirkom i veselom pjesmom do kasnih noćnih sati.

U sklopu ove zanimljive večeri priređena je i tombola sa nizom vrijednih nagrada za posjetitelje.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: